Hantera stress och bli mer motståndskraftig

Emotionell motståndskraft är delvis infödd, men det kan (och borde) läras och utvecklas. Om du vill kunna hantera livets utmaningar (både större och mindre) med större lätthet, växa från motgång och för att vända potentiella negativa händelser till positiva, kan följande steg hjälpa dig att bli mer motståndskraftig mot stress .

Svårighet: Genomsnitt

Tid som krävs: Löpande

Här är hur:

 1. Utveckla rätt hållning
  Motståndskraftiga människor tenderar att se livets svårigheter som utmaningar och reagera i enlighet med åtgärder, snarare än med rädsla, självmedlid, skyll eller "offermoral". Medan livet kan vara mycket utmanande är ett viktigt steg i att bli mer motståndskraftigt att utveckla positivt självtalande och påminna dig om att du är stark och kan växa starkare och klokare när du hanterar livets utmaningar.
 2. Bli medveten om
  En del av motståndskraften är känslomässig medvetenhet; Det är viktigt att förstå vad du känner och varför. Ibland känns människor överväldigade med sina känslor, och det skrämmer och immobiliserar dem. Att veta varför du känner dig upprörd kan ge värdefull information om vad som behöver förändras i ditt liv. Det är också viktigt att göra forskning om hur man möter de utmaningar du står inför. Att upprätthålla en journal kan hjälpa dig att utforska din inre värld och komma fram till en handlingsplan.
 1. Utveckla en intern kontrollplats
  Motståndskraftiga människor tror att de har kontroll över sina liv, och det är sant: medan vi inte kan kontrollera våra omständigheter kan vi styra hur vi svarar på dessa omständigheter och det gör en stor skillnad i våra attityder och i vår kurs liv tar. Lyckligtvis kan du utveckla ett internt kontrollområde .
 1. Odla optimism
  Att vara optimist är mer än att titta på den ljusa sidan (även om det hjälper). Det är ett sätt att se världen där du maximerar dina styrkor och prestationer och minimerar dina svagheter och motgångar. Att utveckla en mer optimistisk världsutsikt kan hjälpa dig att bli mer motståndskraftig.

  Bli en optimist

 2. Samla socialt stöd
  Medan vi äntligen står inför våra egna utmaningar kan en stödjande vän eller grupp av vänner hjälpa till att lätta lasten. De med starka nätverk av socialt stöd tenderar att vara hälsosammare och lyckligare under hela livet och tenderar att klara sig bra med stress. Omvänt kan de med litet stöd finna sig mer utsatta, och de med konflikt och otillräckliga relationer tenderar att gå ännu värre.

  Utveckla ett supportivt nätverk av vänner

 3. Bibehålla din känsla för humor
  Om du kan skratta på livets frustration kan du ha ökad immunitet, om du vill, att stressa och motgång. De med en humoristisk känsla om livet tenderar att uppleva livet som mindre stressigt, kunna knyta med andra under svåra tider och uppleva de många fördelarna med skratt . Om du kan ta ett steg tillbaka från svåra situationer som är tillräckligt långa för att upprätthålla din humor, kommer du också att vara mer motståndskraftig.

  Underhålla en känsla av humor

 1. Träning
  Ja, du läser rätt. Övningen har korrelerat med starkare motståndskraft. Detta kan bero på effekterna av endorfiner på ens humör, eller de fysiska hälsofördelarna för dem som utövar eller båda. Oavsett om du lägger till en vanlig träningsvanor för din livsstil kan du dra nytta av det på flera sätt än ett.

  Fördelarna med övning

 2. Kom i kontakt med din andliga sida
  Studier har visat att de som är mer andliga tenderar att vara mer eftergivliga också. Det betyder inte att du inte kan vara motståndskraftig om du är ateist eller agnostiker. Men om du är öppen för det, kan du återställa eller stärka din anslutning till din andliga sida.

  Andlighet och Stress Relief

 1. Ge inte upp
  Medan många människor känner till att man hanterar strategier som kan hjälpa till med stress, som med dieter och träningsprogram, är de mest framgångsrika individerna de som håller ansträngningarna på lång sikt. Ge inte upp din situation; sluta inte arbeta för att komma igenom det. Lita på processen.

tips:

 1. Var tålamod med dig själv och gör bara ditt bästa.

  källor:

  Bonanno GA, Galea S, Bucciarelli A, Vlahov D. Vad förutsätter psykologisk motståndskraft efter katastrof? Demografiska, resurs- och livsstressens roll. Journal of Consulting och klinisk psykologi . Oktober 2007.

  Southwick SM, Vythilingam M, Charney DS. Psykobiologi av depression och motståndskraft mot stress. Årlig granskning av klinisk psykologi . 2005.