Hur man reducerar stress i college

Högskolestudenter står inför en betydande mängd stress på grund av olika faktorer. Många aspekter av högskolelivet, liksom den stress som följer med det, kan alla påverka en studerandes fysiska och emotionella hälsa. Om du är en högskolestudent som står inför stress, här är några sätt du kan behålla god hälsa och behålla din sanity.

1 - Få organiserad

Mike Clarke / Getty Images

Många elever tycker det är utmanande att gå från att ha gott om föräldrakontroll och struktur för att skapa sin egen struktur och självdisciplin. Med all den roliga och frestelsen att festa ihop med klassens lösare struktur, befinner sig många elever i sig, förträngande allnattare och kämpar för att hålla sig uppe. På college är det viktigt att hålla sig organiserad.

Skapa ett mellanslag

När du ställer upp ditt bostadsutrymme, se till att det finns ett tyst utrymme för dig att fokusera och koncentrera dig. Om din rumskompis är bullriga eller någonsin närvarande, kan det innebära att du hittar en favoritkrog i biblioteket eller kaféet ofta. Annars kan du skapa ett fint skrivbord där du kan behålla allt du behöver, fokusera och få saker att göra.

Skapa ett schema

När du planerar dina aktiviteter, se till att du tillåter dig själv den tid du behöver studera och få jobb. Du kanske behöver mer tid än du förstår först, så det är bäst att överskatta när det gäller studietid, så du behöver inte dra alla nighters och sluta betala för det de närmaste dagarna.

Undvik vanliga fallgropar

Läs upp på dessa college stressfällor och ta reda på vad du behöver för att undvika.

2 - Regelbunden övning

YinYang / Getty Images

Ett av de bästa sätten att bekämpa stress - liksom viktökning och frustration - är att få regelbunden träning. Även om du bara kan träna i 10-minuters inkrement kan träning höja ditt humör, frigöra spänningar och hjälpa till att hålla din kropp frisk. Och om du blir vant med att utöva regelbundet nu kan det tjäna dig för resten av ditt liv. Här är några idéer du kan använda för att passa mer träning i ditt schema.

Gå när du kan

Campuslivet erbjuder ofta alternativ för promenader, och du borde dra full nytta av dem! Att gå en promenad runt campus mellan klasser, eller gå (i stället för att köra) till en väns hus om det är nära är två idéer. Om du letar efter dem, går möjligheter att gå upp överallt.

Prova Yoga

Yoga är en utmärkt form av träning för högskolestudenter, vilket ger utmärkt avslappning och totala hälsofördelar. Yogakurser erbjuds på många högskolor och kan vara ett roligt sätt att koppla av med vänner. Yoga kan också göras på morgonen eller före sängen och rymmer en upptagen collegeplan.

Ta lektioner

En av de bästa sakerna om college livet är att det finns så många fantastiska möjligheter till tillväxt och ny erfarenhet, inklusive gym och PE klasser! Om du är uttråkad med 30 minuters stairmaster, varför inte prova kampsport, salsa dans eller kickboxing klasser? Titta på vad som är tillgängligt och ha det bra. Det är ett utmärkt sätt att lindra stress och vara hälsosam!

3 - Ta hand om din kropp

Kai / Aflo / Getty Images

Utan föräldrar runt för att vara säker på hälsosam mat och adekvat sömn är en prioritet, många college studenter skimp på båda och glömmer att ta hand om sina kroppar. Att stanna upp sent när de tidiga klasserna loom nästa dag, tar snabbmat på väg till en fest, eller bor på skräpmat och energidrycker kan verka som en given i college livet, men kan verkligen sabotera dig i slutet. Det är därför viktigt för högskolestudenter att verkligen vara försiktig med självvård och hålla följande i åtanke.

Ät rätt

Medan snabbmat och skräpmat är billiga, bekväma och rikliga ställer de dig inte för att göra ditt bästa. Var noga med att hålla din sovsal eller lägenhet som är försedd med några färska frukter och grönsaker, och högprotein-snacks, och se till att dina huvudmåltider är hälsosamma och balanserade.

Få tillräckligt med sömn

Många högskolestudenter har svårt att få tillräckligt med sömn på grund av upptagna scheman, sena spänningar eller stress. Men för att vara hälsosam, är det viktigt att begå sig att komma så nära en hel 8 timmar som möjligt. Om du stannar upp sent, planera inte morgonklassen, eller om du måste gå upp tidigt, gå till sängs på en rimlig timme. Dra nytta av power naps , och undvik dessa sömn saboteurs . Att få tillräckligt med ögonblick kan hjälpa dig att göra ditt bästa och njuta av dig själv mer.

Göra sig av med stress

Om du inte redan har effektiva stressavlastare till ditt förfogande, är det nu den perfekta tiden att utforska nya spänningssättstekniker som du kan använda under hela ditt liv. Detta kan förbättra din hälsa och lycka i årtionden som kommer. Prova dessa stressavlastare för studenter .

4 - Hitta support

Alina Solovyova-Vincent / Getty Images

Att gå på college innebär oftast att du ska lämna nära vänner och familj bakom. Detta kan vara ganska stressigt för studenter som inte har utvecklat en ny supportcirkel ännu och kan leda till ensamhet och känsla av känslan "förlorad", som båda kan vara stressiga. Här är några saker att komma ihåg när du är ute på college:

Håll kontakten med hemma

Oavsett om du är nere i gatan eller i hela landet, kan du vara svårt ibland, om du är hemifrån. Glöm inte att använda telefonen, maila och till och med videokonferenser från din dator för att hålla kontakten med familj och vänner hemma. En snabb chatt med mamma kan gå långt!

Branch ut på skolan

Att bli involverad i grupper och klubbar i skolan kan vara ett utmärkt botemedel mot ensamhet i skolan. Gå med i en övningsklass, prata med människor som du går in i kring campus eller utnyttja de många sociala möjligheterna på din campus kan få dig i kontakt med människor som kan bli livslånga vänner. Det kan vara svårt att sätta dig själv där ute, men att ha folk att studera med, träna med, kommisera med och festa med är värda att komma över för syndighet och kan lindra mycket college stress.

Studenttjänster

Om du tycker att det är särskilt svårt att anpassa sig till förändringar eller pågående utmaningar i skollivet, har din campus troligtvis resurser att hjälpa till. Gå till Studenthälsa och se om de erbjuder workshops eller några rådgivningstider. många studenter tycker att detta är mycket användbart och lär sig färdigheter som hjälper dem för resten av livet.