Jag brukade tänka cigaretter var min vän

Stuart farväl att röka

Stuart skrev detta farväl brev till cigaretter när han slutade röka. Nikotinberoende är som ett kärleksförhållande som är dåligt på flera sätt än ett. Alla de "goda tiderna" vi trodde i fråga om rökning var i sanning destruktiva.

Kära Nick O'Teen,

Detta brev har kommit lång tid, och det har varit extremt svårt för mig att plocka upp modet att skriva det.

Jag tror att du nu vet från det faktum att jag inte har tillbringat tid med dig i flera dagar att jag har bestämt mig för att avsluta min förening med dig. Jag kände att jag skulle ge dig några av anledningarna .

Jag brukade tro att du var min vän. Jag vet nu att du inte är det. I åratal har du ljugit för mig och berättar att du vill ha det som är bäst för mig. Du lovade att slappna av mig när jag var spänd. Du lovade att få mig att varna när jag var trött. Du lovade att trösta mig när jag var ledsen ... du vet alla löften du gjorde. Och sucker som jag var, jag trodde dig. Men när jag lärde mig mer om dig och dina motiv, insåg jag att du låg hela tiden .

Hela tiden dödade du långsamt mig medan du låtsas vara min vän. Jag trodde att du dödade andra människor men skulle inte göra det för mig. Hur kan jag lita på en lögnare? Jag borde ha vetat när du fick mig att känna mig fysiskt ruttet, hela tiden berättade jag att jag var OK.

Och det är inte allt.

Du rånade mig av min dyrbara hustrus företag varje gång jag var tvungen att gå utanför för att vara med dig. Du var som en älskarinna, rånade min fru av den uppmärksamhet som jag borde ha givit henne när hon satt ensam inuti och jag var ute på verandan med dig. Och du skulle ha, om jag låter dig, rånad henne helt av en man.

Och det är så orättvist för henne.

Du rånade mig med glädjen av snabba promenader i parken, ridning av cyklar, att spela grova spel med mina brorson.

Du lurade mig ut ur självrespekt och av andras respekt. Du gjorde mig en social outcast. Du var ingen vän. Du var en slavmästare.

Tja, inte mer, Nick. Jag känner igen dig för vad du är. Du har försökt att ta allt från mig hela tiden.

Jag erkänner att jag då och då hör fortfarande din röst som ringer mig . Ibland högre än andra. Men jag lär mig att stänga ut dig. Det kommer inte bli länge nu, och du kommer att vara ur mitt liv för alltid.

Bra riddans, Nick.

Din ex-slav,

Stuart

Återhämtning från nikotinberoende är en process som tar tid. Det är inte över i några veckor, men i jämförelse med den tid som de flesta av oss rökt tar det inte så lång tid.

Omprogrammera våra hjärnor för att tjäna oss hälsosammare alternativ än att lysa upp som svar på nästan allt vi tycker och känner kräver övning, så gräva era klackar och börja om du är en rökare som är redo att sluta.

Länkarna nedan hjälper dig att komma igång med rökningstopp.

Anledningar till att du bör överväga att sluta röka

Hur man slutar röka (och göra det stick)