Hur man upprätthåller en hög livskvalitet

Bättre livskvalitet för varje budget

Precis som alla har sin egen definition av "framgång", har vi alla lite olika idéer om vad som utgör ett högkvalitativt liv. Forskning visar emellertid att det finns några saker som gör livet roligare för nästan alla människor, saker som är mer högt korrelerade med lycka, livsstil, en starkare förmåga att hantera stress och en högre livskvalitet i allmänhet. Lyckligtvis kan de flesta eller alla dessa element läggas till sin livsstil för lite eller ingen pengar, så så gott som alla kan förbättra livskvaliteten på dessa sätt.

1 - Fokusera på relationer som bekräftar dig

Är du så glad som du kan vara ?. Hero Images / Digital Vision / Getty Images

Våra relationer definierar oss på många sätt: vi tenderar att bli mer stressade när vi spenderar för mycket av vår tid med människor som dränerar oss, undergräver oss eller som inte stöder oss på andra viktiga sätt. Omvänt, när vi har en stödjande social cirkel att luta sig på, njuter vi av ökad motståndskraft mot stress, mer glädje, större hälsonivåer, som kan upplevas som en högre livskvalitet. Följande relationsresurser kan hjälpa dig att bygga och underhålla ett nätverk av support:

2 - Få tillräckligt med sömn (och öva andra självomsorgsstrategier)

Sömn och annan självhushållning är viktigare än många människor inser. De kan vara en nyckel till robusthet och förbättrad livskvalitet.

När vi inte får tillräckligt med sömn, eller när våra andra grundläggande fysiska behov (som behovet av rätt näring eller nedsatt tid) inte uppfylls kan vi vara mer reaktiva mot stress. Det är därför självomsorg är så viktigt, men ironiskt nog är det ofta det första att gå när vi blir stressade och upptagna. Att göra självvård prioriterad kan gynna dig på många sätt. Här är några resurser som hjälper dig att ta hand om dig själv, både fysiskt och psykiskt, så att du kan njuta av livet till fullo.

3 - Träna på sätt du njuter av

Gå med i en klass och bygga upp motionen i din livsstil lättare. Var säker på att du väljer något som känns kul för dig !. Elizabeth Scott

Övning bär fördelar som går utöver vikt eller utseende, men många börjar börja träna eftersom de vill se bättre ut. Som en stressavlastare har träning starka fördelar som fungerar för dig både på kort och lång sikt. Bara 3 minuters träning kan hjälpa till att lindra stress och regelbunden motion ökar motståndskraften mot stress . Om du lägger till det faktum att träningsaktiviteter kan vara roliga och ta dig närmare andra, det finns många anledningar att behålla en vanlig träningsvanor som innebär en högre livskvalitet. Tar det ansträngning att upprätthålla ett träningspass? Ja, det gör det ofta. Men om du bygger vanan i din livsstil genom att gå med i en klass, ha en träningspartn, träna före eller efter andra vanliga aktiviteter i ditt schema, blir det lättare att behålla en vanlig vana. Följande resurser kan hjälpa dig att göra träning en vanlig del av ditt liv.

4 - Gör det som är meningsfullt och trevligt för dig (även om det är en hobby)

Du kan njuta av ditt jobb mer utan att lämna det.

Ett av de faktorer som många människor förknippar med en hög livskvalitet betyder: Vi älskar att engagera oss i aktiviteter som vi inte bara är bra på, men som hjälper andra eller har någon betydande betydelse för oss. Om du är i en karriär som känns meningslös för dig kan det inte vara möjligt att göra svepande förändringar i din karriärväg direkt - och det kan finnas andra skäl att stanna. Det betyder inte att du inte kan hitta mening i ditt liv, antingen genom att omorganisera ditt arbete eller genom att spendera tid i andra aktiviteter som är meningsfulla för dig utanför jobbet. Faktum är att genom att spendera tid som engagerar sig i befrielser och andra flödesproducerande aktiviteter, genom att införa mer mening i ditt arbete och bara genom att stanna i ögonblicket, kan du få mer av vad som är roligt och meningsfullt för dig.

5 - Stoppa dina avlopp

Om du har en lång lista över energiavlopp kan förenkling förbättra din livskvalitet genom att bygga motståndskraft mot stress.

De flesta av oss har några saker i våra liv som dränerar oss från vår energi, ibland utan att vi ens inser det. Vart och ett av dessa saker, som kallas toleranser , kan vara milda till måttligt tömda på egen hand, men den stress som de bär ger upphov till. Om vi ​​befinner oss i energin för dessa flera "avlopp" i våra liv för länge, kan vi vara mindre motståndskraftiga mot större utmaningar som presenterar sig, så även om dessa milda stressorer inte bär mycket av en negativ effekt mycket av tiden , de kan hindra vår förmåga att klara av när vi behöver det mest. De kan också sätta en mild-men-konstant dämpare på vår energi vid andra tillfällen. Problemet med att rita oss av dessa stressorer är att vi ofta blir så vana vid dem, eller så upptagna i våra liv, att det ofta är låg prioritet att ta itu med dem. Det är därför som en av de bästa sakerna vi kan göra för att hantera dem är att bli mer medveten om dem. Då kan vi skapa och genomföra en lågspänningsplan för att stoppa avloppet en gång för alla. Följande resurser kan hjälpa till:

6 - Gör några av vad som gäller dig

Att ha det roligt och göra det du tycker om kan hjälpa dig att behålla energi för andra krav du ställs inför.

Du kan ägna mycket tid på att göra viktiga saker - tycker du måste göra, men kan du göra så mycket av vad du vill göra? Om inte, kan du njuta av ditt liv mindre än du kunde vara. Fritid är viktigare än många inser, både för våra stressnivåer och vår övergripande lycka. Om du gör tid för saker som du verkligen värdesätter eller tycker om, kan du finna dig mer energiserad och upphetsad över att uppfylla dessa skyldigheter - eller åtminstone inte frukta dem. Hobbyer, personliga mål, drömmar - planera och ta tid för dem. Du kommer att vara glad att du gjorde det; Dessa resurser kan hjälpa till.