6 Alternativa behandlingar för högt blodtryck

Stress och andra faktorer kan leda till högt blodtryck, ett potentiellt farligt hälsotillstånd. Medan det finns flera sätt att sänka blodtrycket, är en effektiv och naturlig strategi att använda stressavlastare som också har visat sig minska blodtrycket. Dessa stressavlastare tenderar att ställa sig borta från negativa biverkningar och bära med sig andra hälsofördelar. Lär dig mer om hälsosamma och naturliga behandlingar för högt blodtryck som också lindrar stress och främjar övergripande hälsa samtidigt.

1 - Meditation

Att öva meditation hemma är lättare när du har en bra plats för det. PeopleImages.com/DigitalVision/Getty Images

Meditation är en mycket effektiv stressavlastare som också har många hälsofördelar . Chefen bland dem är sänkt blodtryck. Om du tycker om meditation som en utmaning, kan du med glädje veta att det finns olika typer av meditation, och några inkluderar enkla strategier för nybörjare. Denna artikel kan ge dig mer information om typerna av meditation så att du kan hitta en övning som fungerar för dig!

Mer

2 - Yoga

BJI / Getty Images. BJI / Getty Images

Yoga är perfekt för din kropp, sinne och blodtrycket! Oavsett om du kan böja sig i en träning eller knappt kan röra på tårna, finns det många olika nivåer av yoga, så det finns en yoga-träning som passar dig. Denna artikel om fördelarna med yoga kan berätta mer om de många positiva sätten som denna typ av motion kan påverka dig, och pekar på resurser du kan använda för att komma igång!

Mer

3 - Progressiv Muscle Relaxation (PMR)

Andning blandad med visualisering kan leda till mer kraftfull avkoppling. Geri Lavrov / Fotografens Choice / Getty Images

Progressiv Muscle Relaxation är en mycket effektiv stressavlastare som kan utföras på många ställen, inklusive ditt kontor och ditt hem, vilket gör det bekvämt och effektivt. Det är en stor stressavlastare samt en blodtryckssänkare. Läs mer om PMR och ta reda på hur du kan komma igång just nu.

Mer

4 - Andningsövningar

zianlob / Getty Images. zianlob / Getty Images

Andningsövningar är en av mina favoritstressrelievers eftersom de kan göras praktiskt taget var som helst - även om du navigerar i stressiga situationer som konflikter med andra och tävlar för att möta deadlines. Eftersom andning ingår i denna lista kan du antagligen gissa att de också kan sänka blodtrycket. Lär dig mer om hur du använder andningsövningar för att sänka blodtrycket, lindra stress och främja hälsa.

Mer

5 - Musikterapi

Musik kan hjälpa dig att gå på morgonen och känna dig glad hela dagen. FrancescoCorticchia / Getty Images

Musik har visat sig vara en bra stressavlastare genom att lugna kroppen och sinnet, och har också andra hälsofördelar. Faktum är att musikterapi verkligen är ett verktyg som används på sjukhus för att lindra smärta och främja läkning. Lyssna på musik kan påskynda eller lugna ner din fysiologi, och har visat sig bidra till att sänka blodtrycket också. Läs mer om fördelarna med musik och hitta hur du använder musik i ditt dagliga liv för att sänka blodtrycket och lindra stress.

Mer

6 - Sex

Tom Merton / Getty Images. Tom Merton / Getty Images

Förutom att vara roligt kan kön vara en mycket effektiv stressavlastare. Inom ramen för ett hälsosamt förhållande ger kön många fördelar för stressade individer och har även visat sig få fysiska fördelar som nedsatt blodtryck. Läs mer om hur stress kan påverka din sexdrivning , hur sex kan vara en bra stressavlastare , och hur man får sinnesstämning , även när du är stressad.

Mer

7 - Naturliga behandlingar

Blanda bilder - Mike Kemp / Getty Images

Det finns andra naturliga behandlingar, såsom nedsatt natriumintag, koffeinreduktion, kosttillskott och träningsplaner som kan hjälpa till med att få lägre blodtryck och ökad hälsa. Läs om dem här och läs mer om högt blodtryck här.

Mer