Hur och varför musikterapi främjar hälsa

Hur och varför är musik ett bra verktyg för hälsa?

Forskning har visat att musik har en djupgående effekt på din kropp och psyke. Faktum är att det finns ett växande hälsovårdsområde som kallas musikterapi, som använder musik för att läka. De som utövar musikterapi finner en fördel med att använda musik för att hjälpa cancerpatienter, barn med ADD och andra, och till och med sjukhus börjar använda musik och musikterapi för att hjälpa till med smärtlindring, för att hjälpa till att avvärja depression, för att främja rörelse , för att lugna patienter, för att underlätta muskelspänning och för många andra fördelar som musik och musikterapi kan ge.

Det här är inte förvånande, eftersom musik påverkar kropp och själ på många kraftfulla sätt. Följande är några av effekterna av musik, som bidrar till att förklara effektiviteten av musikterapi:

Använda musikterapi

Med alla dessa fördelar som musik kan bära, är det ingen överraskning att musikterapi växer i popularitet. Många sjukhus använder musikterapeuter för smärtlindring och andra användningsområden som stöder deras patients hälsa. Musikterapeuter hjälper till med flera andra problem, inklusive stress. För mer information om musikterapi , besök American Music Therapy Association hemsida.

Använda musik på egen hand

Medan musikterapi är en viktig disciplin kan du också uppnå många fördelar med musik på egen hand. Musik kan användas i vardagslivet för avkoppling, för att få energi när man känner sig dränerad, för katarsis vid hantering av känslomässig stress och på andra sätt också. De flesta av oss känner av erfarenhet att musik kan lösa spänningen hos en loggdrift, hålla oss motiverade att träna och ta oss tillbaka till positiva erfarenheter i vårt förflutna, vilket kan vara en lyckoprojektor och en stressavlastare.

Musik är en stor passiv spänningsavlastare av många anledningar, och kan användas på dessa sätt och flera andra som ett lågspänningsbelastningsverktyg. Denna artikel om musik, avkoppling och stresshantering kan förklara mer om hur musik kan vara ett särskilt effektivt verktyg för stresshantering och kan användas i det dagliga livet.

Dessa 25 stressavlastare ger en mängd olika idéer du kan använda just nu, och dessa personlighetstester kan berätta lite mer om din stil att hantera stress och ge dig stressfunktioner som fungerar speciellt för din situation.