En traditionell studie 3

De 12 traditionerna AA och Al-Anon

Trots att kvalifikationerna för medlemskap i tolvstegs supportgrupper är specifikt definierade, är det i allmänhet enskilda medlemmar själva som bestämmer om de "hör" till gruppen eller inte.

Alkoholisk anonym
Tradition 3 - Det enda kravet på AA-medlemskap är en önskan att sluta dricka.

Al-Anon
Tradition 3 - Alkoholisternas anhöriga, när de samlas för ömsesidigt bistånd, kan kalla sig en Al-Anon-familjegrupp, förutsatt att de som grupp inte har någon annan anknytning. Det enda kravet på medlemskap är att det finns ett problem med alkoholism hos en släkting eller vän.

Både Alcoholics Anonymous och Al-Anon öppnar sina dörrar och erbjuder fellesskap till alla som passar stödberättigande som beskrivs i Tradition 3 och lämnar allmänt bestämningen till den enskilda personen. I grund och botten känner de som deltar i dessa 12 stegs möten antingen känslan av att "tillhöra" eller de inte och fortsätter.

Anledningen till att Tradition 3 betonades av grundarna av de tolvstegsprogrammen var att skydda gemenskapen från yttre påverkan; för att säkerställa att mötena skulle behålla sin primära inriktning och inte spädas ut genom inflödet av andra frågor eller influenser.

Några gamla timare tror idag att gemenskapen faktiskt har utspätt genom att ingå i sina möten de som främst handlar om andra problem än alkoholproblem, som drogmissbruk. De känner att programmet har blivit borta från dess andliga grundvalar och primärt syfte och kan spädas till ineffektivitetspunkten.

Men det finns alltid två sidor på varje problem. Besökare på denna sida har lagt till sina kommentarer till denna diskussion på anslagstavlan. Här är deras observationer:

Frihet att välja

Det här är ganska enkelt för mig. Jag tror att denna tradition är precis vad det står: "Det enda kravet är att ha en önskan att sluta dricka".

Vissa kanske inte vet eller tror att de är alkoholister men vill ändå leva ett alkoholfritt liv. Jag har inget gräl med detta. För de av oss som är alkoholister och vill inte dela ett möte med dem som inte är, är stängda möten tillgängliga.

Jag hoppas verkligen att alla som vill sluta dricka kommer att ha friheten att välja Anonyma Alkoholister som hjälpmedel. Kanske är ordet "medlemskap" fångsten. Man har inte "att" bli medlem av Alkoholister Anonym. Vi har fortfarande frihet att välja. Vi måste hedra formatet "stängda möten" för att skydda den andliga grunden för anonymitet .

Jag skulle vilja avsluta med detta. AA-grundarna lärde sig genom försök och fel. Jag är en traditionalist på hjärtat. Jag vill att AA ska vara här när någon når ut för hjälp. Precis som det var för mig. Därför grundades traditionerna. Jag skyddar dem till min bästa förmåga.

Magi

Alkohol är en drog

Jag anser att principerna är desamma om missbrukaren missbrukar alkohol eller droger. Efter att ha haft båda typerna av missbrukare i mitt liv har programmet inte förändrats. Tekniskt är alkohol ett läkemedel . Jag har ännu inte träffat en alkoholist som kan leka med droger eller vice versa.

Inte att jag har varit runt så länge. Känslan är densamma och det är också återhämtningstekniken om du kallar det Alanon eller NarAnon.

Debbi

Ingen annan anknytning

Jag är en tacksam Al-Anon-medlem. Jag tror att denna tradition är tydlig ... det är för alla som har en vän eller familjemedlem som har problem med alkoholism . Jag hörde aldrig förslaget om att en missbrukare inte skulle tillåtas. Jag skulle inte vara överens.

Kanske är personen en missbrukare eftersom de inte kan klara av en traumatisk barndom på grund av alkoholism. Kanske är personen en missbrukare att döda smärtan från en missbrukande alkoholkompis. Jag tycker att alla borde vara välkomna.

Flera personer i ansikte mot ansikte möten jag har deltagit är "dubbla vinnare" och det gör mig stolt.

I den andra delen av denna tradition ... "förutsatt att de inte har någon annan anknytning" ... menar jag att det är enkelt. Jag tror att det betyder möten som "kvinnor i återhämtning" eller "kristna i återhämtning" ... går emot denna tradition eftersom de först måste vara anslutna till en annan grupp. Det är bara min tolkning av denna tradition.

lin

Låt Gud göra dömandet

Min första gång i AA Jag var bara en alkoholist, jag hade inte lurat med droger (ännu). Men det fanns många människor som kom till AA vid den tiden som hade ett narkotikaproblem, och jag brukar höra en hel del olika prat om det. Jag hörde också att det kom ner från kontoret som vi kan och borde hjälpa dem också.

Min andra gång i AA, tack gud, berättade de inte för mig att jag inte var välkommen för att jag nu inte bara var en alkoholist, utan rysade på droger, precis som dåligt sprutar. Om vi ​​alla arbetar de 12 stegen , på samma sätt, kommer det att fungera för drogaren lika bra och som det var sagt tidigare, "alkohol är ett drog".

Jag har aldrig träffat en drogare som inte hade något problem med att dricka. Jag själv skulle aldrig vända bort en så kallad drugger, de är en i samma. Om en person inte hör hemma i AA släckte de sig själva. Skulle du tillhöra ett övermålareprogram om du var mager?

AA har gett mig verktygen för att hjälpa människor i livet, inte bara om de är en alkoholist eller en drogare, utan människor i alla samhällsskikt. Jag är ingen domare att vända någon bort när som helst. Det är därför vi har stängt möten. Låt oss låta Gud döma.