Hur man firar nationell förlåtelse dag

(Obs! Om du läser den här artikeln före eller efter den nationella förlåtelsen, läs vidare; du hittar motivation och strategier för förlåtelse, och du kan skapa en "förlåtelse" dag när du behöver en!)

Den sista lördagen i oktober presenterar oss en särskild överensstämmelse: National Forgiveness Day. 7 juli firas som Global Forgiveness Day.

Det här är stora möjligheter att påminna oss om vikten av förlåtelse, att värdera förlåtelsen som andra har erbjudit oss tidigare och att fokusera på att förlåta de som vi kan behöva förlåta, inklusive oss själva.

Att fokusera på förlåtelse är viktigt av många anledningar. Vi vet alla att att hålla sig på ilska gör ont mer än det gör ont för den där ilska. Oupplöst ilska kan skapa hälsoproblem precis som oövervakad stress kan, och det rånar oss också av lycka. Att veta detta gör emellertid inte alltid ilska upplösningen magiskt. Det är ibland verkligen svårt att förlåta.

Varför är förlåtelse så svårt?

Det finns några orsaker till att förlåtelse i praktiken är mycket mer utmanande än teoretisk förlåtelse. Några av de vanligaste orsakerna (liksom motargument) är:

Rollen av nationell förlåtelse dag och liknande helgdagar

Så varför hjälper det att ha en speciell dag för förlåtelse? Vi är fria att förlåta andra när som helst, och ofta är det bästa att göra det rätt när du inser att du håller på ilska. Det finns dock tider när det verkligen hjälper till att ha en speciell dag att fokusera på förlåtelse. Här är varför:

Vad ska man göra på nationell förlåtelse dag

Så hur firar man en nationell förlåtelse dag eller vilken dag som vi har bestämt oss för att fira som vår egen förlåtelse dag? Genom att förlåta någon och alla kan vi vara arg på. (Och igen, om du läser detta på en annan dag än den officiella nationella förlåtelsen, kan du absolut skapa din egen "förlåtelsens dag" när det fungerar för dig.) Här är några mer specifika idéer:

Hur man låter gå och förlåta

Förlåtelse kan befria, men det är alltid lättare sagt än gjort. Följande förlåtelsesresurser kan hjälpa till:

Kraftfulla fördelar med förlåtelse
Förlåtelse kan vara en riktig utmaning ibland. Det kan hjälpa till att motivera dig själv att gå igenom processen genom att försäkra dig själv med en tydlig förståelse för varför det är värt ansträngningen. Lär dig vad du kommer att få ut av det när du förlåter dem som har skadat dig.

Hur man förlåter
Liksom så många saker i livet är förlåtelse lättare sagt än gjort. Här är fem strategier för att hjälpa dig att gå igenom resan från att vilja förlåta och släppa för att faktiskt göra det!