Hur man njuter av en chokladmeditation

Chokladmeditationen är en av de mest angenäma, "läckra" formerna av mindfulness-meditation där ute, och det är också mycket bekvämt: det är enkelt nog för nybörjare, men tillräckligt effektivt för att intressera dem som har erfarenhet av meditation och söker lite variation.

Chokladmeditationen ger också samma fördelar med meditation som andra former, men är kanske lättare att begå, för det har en inbyggd belöning utöver de allmänna fördelarna med meditation: choklad.

Slutligen, om du redan är ett fan av choklad och försöker skära ner på hur mycket choklad du äter, kan du använda det som en form av uppriktig ätning, för att hjälpa dig att äta mindre och stress mindre nästa gång du tycker att du njuter av några av dina favorit chokladrätter desserter. Oavsett dina motivationer är chokladmeditationen en bra att lära. Så här gör du det.

Hur man mediterar med choklad

  1. Få en liten bit choklad: Det är rätt; För chokladmeditationen behöver du naturligtvis en bit choklad. Vi rekommenderar en liten bit mörk choklad med ett stort kakaoinnehåll, men du kan använda en chokladkus, en handfull halvsöt, eller vad du än har på hand. Det behöver inte vara en stor bit choklad, heller; i själva verket är bettstorlek eller lite större bäst.
  2. Koppla av din kropp: Ta några djupa andetag och arbeta med att inte spänna dina muskler för att slappna av din kropp. Du vill börja din chokladmeditation så fysiskt avslappnad som möjligt. Stäng dina ögon om du känner dig bekväm med det.
  1. Lukt, blick och nibble: När du luktar chokladet och njuter av doften, när du tittar på choklad och verkligen tar in hur läckert det ser ut, kan du äntligen ta en liten bit av din choklad. Låt det sitta på tungan och smälta i munnen. Lägg märke till smakerna från chokladet och bli helt absorberade i vad du upplever just nu . Fortsätt din djupa andning och koncentrera dig på känslorna i munnen.
  1. Fokusera på känslor: När du sväljer, fokusera på hur det känns att gå ner. Lägg märke till hur din mun känns tom. Sedan, när du tar en andra bit, försök att ens märka hur din arm känns som du höjer choklad i munnen, hur det känns mellan fingrarna och sedan i munnen. Återigen fokusera på de känslor du känner i nuet.
  2. Åter fokusera på nutiden: Om andra tankar kommer in i ditt sinne under din chokladmeditation, fokusera försiktigt uppmärksamheten på smaker och känslor som är förknippade med choklad. Tanken är att stanna i nuet så mycket som möjligt.
  3. Njut av den här känslan: När du är redo att njuta av din choklad, återupptäck känslan under din dag och känna dig mer avslappnad. Du kan välja att fortsätta meditationen efter att chokladet är borta, eller helt enkelt återuppta din dag direkt efteråt.

tips

  1. Du behöver inte konsumera stora mängder choklad under denna övning. I själva verket, om du gör det noga, behöver du inte konsumera mycket alls.
  2. Om du är känslig mot choklad eller har problem med socker kan du prova en liknande typ av meditation med russin eller annan smak som du kan äta säkert.
  3. Om du mediterar varje dag, hittar du bestående fördelar och kanske till och med en större motståndskraft mot stress.