En gammal metod att hjälpa till med ångest

Använda Mindfulness att ändra din relation med oro

De vanligaste psykiska problemen i USA är ångestsjukdomar , som upplevs av 18% av den vuxna befolkningen. Många som inte uppfyller kriterierna för ångeststörningar kämpar regelbundet med ångest och gör vad de kan för att stoppa det. Istället för att bekämpa den, hjälper den gamla övningen av mindfulness meditation och mindfulness-baserade tillvägagångssätt människor att förändra sina relationer med ångest och uppleva stor lättnad som ett resultat.

Innan du förbannar ångest, vet du detta:

Ur ett evolutionärt perspektiv har vi alla faktiskt ångest att tacka för vår existens som en art. Om det inte var människokroppens förmåga att snabbt mobilisera mot hotet, genom att använda sitt sympatiska nervsystem och aktivera kamp-eller-flyg-svaret , skulle vi inte ha överlevt tjuvarnas käkar i prehistoriska tider.

Ångest idag

Tyvärr, för människor som kämpar med ångest i dag, slår detta kamp-eller-flygrespons fortfarande i godartade situationer, och de upplever det fysiska svaret som skulle mobilisera dem för att springa fort, men de har ingenstans att gå. Alla som har upplevt ångest kan relatera till några av de vanliga fysiska manifestationerna av ångest: svettiga palmer, racinghjärta, andningssvårigheter, muntorrhet, nedsatt aptit ... listan fortsätter. Det är vanligt att människor presenterar till akutmottagningar som klagar över hjärtattacker när de i praktiken upplever panikattacker .

Vad som kan vara så svårt om ångest är att ju fler man försöker fixa det, ju värre det kan bli.

Beroende på ångest genom Mindfulness

Så många människor försöker slåss med sin ångest som ett sätt att lösa det. Alltför ofta blir detta tillvägagångssätt för att hantera ångest självbedömande. Som den vise psykologen Carl Jung , sa en gång "vad du motstår kvarstår". Om du kämpar med ångest, blir upprörd varje gång den ger sitt fula huvud och har förväntningar på att vara en ångestfri individ, kommer du bara att bjuda in mer ångest i ditt liv.

Det första steget att ha ett bättre förhållande till ångest är att bara acceptera att det kommer att finnas i ditt liv.

Mindfulness är i huvudsak en icke-dömande, öppen och accepterande ögonblick till ögonblick medvetenhet om erfarenhet. Medan den har sina rötter i Zen buddhism har det varit grunden till en effektiv behandling av ångest som kallas Mindfulness Based Stress Reduction, skapad av Dr. Jon Kabat-Zinn, författare till Wherever You Go, där du är. När du kan observera dina tankar och känslor från ett fristående läge, är du mindre benägna att reagera på dem och bli fastnade i dem. Du kommer att vara mindre benägna att fastna i den oändliga spiralen av orolig oro, och det är mer sannolikt att du ser dina bekymmer som tillfälliga tvivel och övergående tankar. Mindfulness hjälper oss att komma ihåg att vi inte är våra tankar eller känslor; vi råkar bara uppleva dem.

Hå måste vara uppmärksam

Ta ett djupt andetag, luta dig tillbaka, observera vad som händer och kolla upp din erfarenhet. Lägg märke till vad som händer. Sätt ner din smartphone och andas bara. Prova det för en minut eller så i taget hela dagen. Var nyfiken på din erfarenhet och vara närvarande. När du börjar odla ett nytt förhållande med ångest genom att bara acceptera det för vad det är och sluta försöka slåss mot det, kanske det inte känns som stort av ett problem.

källor

Angst och Depression Association of America

Miller, J., Fletcher, K. och Kabat-Zinn, J. (1995) Treårig uppföljning och kliniska konsekvenser av ett mindfulnessbaserat stressreduceringsintervention vid behandling av ångeststörningar. Allmän sjukhuspsykiatri, 17: 192-200.