PTSD och spel

Länken mellan PTSD och Problemgambling

Posttraumatisk stressstörning (PTSD) och problemspel kan gå hand i hand. Faktum är att personer med PTSD riskerar att utveckla ett brett spektrum av ohälsosamma beteenden, såsom avsiktlig självskada , ätstörningsbeteende eller missbruk. Man tror att de flesta av dessa beteenden utvecklas som ett sätt att klara de intensiva tankar och känslor som ofta följer med PTSD.

Patologiskt spelande

Så vad är patologiskt eller problem, spelande? Enligt den 4: e upplagan av den diagnostiska och statistiska handboken för psykiska störningar betraktas patologiskt spel som en impulskontrollsyndrom. Den innehåller följande symtom:

För att kunna diagnostiseras med ett spelproblem måste en person ha fem av ovanstående symtom. Studier har funnit att någonstans mellan 0,4 och 3,4 procent av den allmänna befolkningen kommer att ha problem med spelande någon gång i sina liv. Men det verkar som om vissa grupper av människor kan vara mer benägna att utveckla ett spelproblem, som studenter, personer med problem med substansanvändning och personer med PTSD.

Spel och PTSD

Studier av personer med spelproblem har funnit att någonstans mellan 12 och nästan 33 procent också har PTSD. Dessutom har personer med spelproblem som också har PTSD större risk att uppleva problem som ångest, depression, substansanvändning, impulsivitet , och de kan till och med försöka självmord.

Det är allmänt tänkt att personer med PTSD kan vara mer benägna att spela för att försöka fly från sina problem eller deras symptom på PTSD. Gambling kan leda till tillfällig lättnad eller flykt, och när en person vinner kan den också medföra en "hög" som liknar den rapporterade höga erfarna av människor som använder ämnen. Denna höga kan vara särskilt önskvärt för någon med PTSD som upplever frekvent och intensiv ångest och andra negativa känslor . Denna lättnad är dock kortlivad, och en person kan snabbt vilja att spela lite mer. Mer spelande tenderar att resultera i mer ekonomisk förlust, liksom potentialen för större förtvivlan.

Få hjälp om du har problem med att spela och / eller ha PTSD

Behandlingar för PTSD , liksom för spel, är tillgängliga; Men vissa personer med PTSD och spelproblem kan vara mindre benägna att fortsätta dessa behandlingar på grund av skam eller benägenhet .

Om du har PTSD och ett problem med spel är det väldigt viktigt att få hjälp. Du kan lära dig mer om att få hjälp till spel från Gamblers Anonym.

Med tanke på sambandet mellan PTSD och spel kan även behandling av PTSD hjälpa till med ditt spelproblem (förutom att minska dina symtom på PTSD). Om du letar efter en PTSD-behandlingsleverantör finns det ett antal hjälpsamma webbplatser som kan hjälpa dig att hitta rätt person. När du letar efter en behandlingsleverantör, kom ihåg att vara konsument: handla tills du hittar någon som du tycker kan bäst passa dina behov .

> Källor:

American Psychiatric Association (2000). Diagnostisk och statistisk manual för psykiska störningar, 4: e upplagan, textrevision. Washington, DC: Författare.

Biddle, D., Hawthorne, G., Forbes, D., & Coman, G. (2005). Problemspel i australiensiska PTSD-behandlingssökande veteraner. Journal of Traumatic Stress, 18 , 759-767.

Ledgerwood, DM, & Petry, NM (2006). Posttraumatiska stressstörningssymtom hos behandlingssökande patologiska spelare. Journal of Traumatic Stress, 19 , 411-416.

Najavits, LM (2011). Behandlingar för PTSD och patologiskt spelande: Vad vill patienterna ha? Journal of Gambling Studies, 27 , 229-241.

Najavits, LM, Meyer, T., Johnson, KM, & Korn, D. (2011). Patologiskt spelande och posttraumatisk stressstörning: En studie av comorbiditeten mot varje enskild individ. Journal of Gambling Studies, 27 , 663-683.

Pulford, J., Bellringer, M., Abbott, M., Clarke, D., Hodgins, D., & Williams, J. (2008). Hinder för att söka efter ett spelproblem: Erfarenheterna från spelare som har sökt specialisthjälp och uppfattningar av dem som inte har det. Journal of Gambling Studies, 25 , 33-48.

Taber, JI, McCormick, RA, & Ramirez, LF (1987). Förekomsten och påverkan av stora livsstressorer bland patologiska spelare. International Journal of the Addictions, 22 , 71-79.