Självkänsla övningar för att öka din lycka

De flesta tycker om självkänsla som att vara snäll mot dig själv. Även om det verkligen är en del av konceptet, innebär självmedlidande ett sätt att koppla på dig själv på ett sätt som gör att du blir mer känslomässigt flexibel, kan navigera utmanande känslor och förbättra din relation till dig själv och andra. Förmågan att förmedla oss på ett medkännande sätt kan låta lätt nog, men det kan faktiskt vara en ganska utmaning.

Det kan vara lätt att vara medkänsla mot en vän eller älskling när de kommer till dig med en personlig kamp eller en utmanande situation. Ditt svar på dem kan vara en av förståelse, hopp, vägledning och uppmuntran.

Men när vi står inför våra egna livsutmaningar tenderar vi att vara lite mer hårda eller kritiska med oss ​​själva. Vi undersöker våra tankar och beteenden på ett sätt som kan leda oss att känna sig osäkra, skämmas och frustreras med oss ​​själva. I ett försök att fortsätta framåt kan vi berätta för oss att "plocka upp" eller "komma över det". Även om avsikten är att hjälpa oss att flytta oss fram under tider av känslomässig utmaning kan detta sätt att förknippas med oss ​​skapa en extra stor stress och bli ett viktigt hinder för vår förmåga att uppleva lycka inom oss själva och med andra.

Tre Elements of Self-Compassion

Dr Kristin Neff, en psykolog och banbrytande forskare inom självmedlidande, skisserar tre element av självmedlidande:

  1. Självvärdighet: När människor som övar självmedkännande befinner sig i utmanande situationer, känner de igen att de är ofullkomliga eller korta ibland är en del av livet. Möjligheten att navigera dessa erfarenheter utan att sätta sig ner är ett element av självmedkännande.
  2. Gemensam mänsklighet: När vi står inför utmaningar kan det vara lätt att känna sig ensam i vår erfarenhet, som om andra inte skulle kunna relatera till vad vi går igenom. Människor som övar självmedkännande förstår att några av dessa utmaningar är en del av den gemensamma mänskliga erfarenheten.
  1. Mindfulness : Att öva medkänsla innebär att vi kan observera våra obehagliga känslor utan att överdriva dem eller ignorera dem. Denna uppmärksamma och balanserade hållning hjälper oss att inte bli känslomässigt reaktiva.

Hur man övar självmedkänsla

Det finns en mängd övningar som Dr Neff föreslår kan hjälpa oss att lära oss att öva medkänsla:

Hjälp att lugna negativa känslor

Utövandet av självmedkännande-medkännande tänkande i synnerhet-har visat sig framkalla goda psykologiska förändringar på negativa känslor . Att använda självkänsla tekniker kan hjälpa till att lugna upplevelsen av negativa känslor och låta människor komma ihåg att de inte är ensamma i sina erfarenheter av ont, smärta och förlust. I utövandet av medkännande uttalanden och reappraisal kan känslan av negativ känsla känna sig lugn, vilket ger utrymme för eftertänksam observation och hälsosamt beslutsfattande. Att öva medkänsla kan också ge upphov till kreativitet och motivation.

Hjälp att öka positiva känslor

Självkänsla har visat sig främja positiva känslor, särskilt lugnande, varma och säkra känslor. Även om detta verkligen kan hjälpa till i tider av nöd, kan det också vara till hjälp i våra dagliga levnadsmetoder. Vi upplever dagliga interaktioner i våra personliga liv, på jobbet eller till och med med främlingar, som har potential att leda till ett reaktivt känslomässigt svar. Med hjälp av tekniker för självmedkännande kan vi bli mer uppmärksamma på oss själva och vårt beslutsfattande, vilket resulterar i mer balanserade och positiva interaktioner med andra.

Ett ord från

Som Dr Neff beskriver kan övningen av självmedkännande vara mycket annorlunda än vad du tidigare gjort. Även om teknikerna används för att hjälpa oss att relatera bättre till oss själva och bättre navigera utmanande känslomässiga upplevelser kan det känna sig lite obekvämt när ni börjar träna några av dessa metoder. Var tålamod med dig själv och kom ihåg att vi inte kan kontrollera alla aspekter av våra liv, inklusive hur snabbt vi kan förvandla gamla, självkritiska, vanor till nya, hälsosamma och medkännande vanor.

Att uppnå större lycka genom att utöva självmedkännande är en gåva till dig själv och till dem som finns omkring dig. I övning av självmedlidande kan du tycka att interaktioner med andra mjuknar och blir mindre reaktiva, du kanske befinner dig villig att gå vidare i ett område som du tidigare kände dig lite fast. I själva verket kan du börja uppleva lycka när du söker nya, hälsosamma sätt att leva och relatera till dig själv.

> Källor:

> Kohki, A. & Hoffman, S. (2015). Effekter av medkännande tänkande på negativa känslor. Journal of Cognition and Emotion.

> Neff, K. (2017). Tre element av självmedkännande. Hämtad 26 februari 2017 från http://self-compassion.org/the-three-elements-of-self-compassion-2/#3elements