Vad du borde veta om Icky Threes

Stumbling Blocks på 3 dagar, 3 veckor och 3 månader

"Icky Threes" är en term som kommer upp om och om igen under rökningsprocessen. Det hänvisar till särskilda faser av en persons slutprogram som kan vara ojämn och obekväm.

Inte alla upplever Icky Threes, eller om de gör det, kan det hända med något annorlunda tidsintervall, men det är vanligt att notera och vara beredd på om det skulle hända dig.

3 dagar - fysisk återkallelse

De första tre dagarna av rökningstopp är intensiva för de flesta ex-rökare. Vi upplever intensiteten av nikotinuttaget , och ofta också en del spänning. Att ta det första steget i rökstopp är något som oftast dröjer om rökare, men vid den tredje dagen sätter verkligheten sig in och det är också obehag för fysiskt avbrott från nikotin .

3 veckor - psykologisk återkallelse

På tre veckor har vi fått igenom chocken av fysisk avstängning och vi börjar bara ta itu med den mentala sidan av nikotinberoende . Denna händelseförändring utlöser ofta begär att röka som kan känna att vi är tillbaka på torget en igen.

Var medveten om ... även om nikotin kan vara ute av ditt system vid denna tidpunkt, kan psykologiska cravings producera mycket verkliga fysiska reaktioner i våra kroppar, vilket gör en mental utlösare känns som fysisk avstängning. Att tänka på att den rökbrytning som du brukade ta en viss tid på dagen kan orsaka spänning som gör din magehack och lämnar dig på kanten.

Det känns som ett fysiskt begär, och på ett sätt är det ... men källan är en tanke, inte fysisk avstängning från nikotin.

3 månader - The Blahs

På tre månader släpar "nyheten" av slutprogrammet bort och vi är ofta kvar och tänker "Är det allt det finns?" Blåarna slog med andra ord. Det brukar utlösa begär att röka , ofta ganska intensivt.

Det här är en tidsperiod när återfall är vanligt. Det kan vara avskräckande att ha stark rökning uppmanar ytan efter månader av upphörande. För dem som inte vet varför det händer, kan det känna att nikotinberoende aldrig släpper av oss, så vad är det för att försöka sluta.

Kör genom denna fas, för det du känner är tillfälligt och normalt. Komfort med det nya rökfria livet du bygger kommer att fortsätta växa med tiden, men bara om du inte röker. Om du gör det kommer du strax tillbaka där du började för 3 månader sedan.

Kom ihåg att alla obehag är tillfälliga

Låt inte obehag som följer med rökning stoppa dig självklart. De är alla tillfälliga , och när du rör dig genom dem kommer de att rensas ut och gå för gott. Det tar tid men, så försök att slappna av och låt det utvecklas för dig som det ska.

Ställ inte förutbestämda förväntningar på din återhämtning - bara lösa för att ge dig så mycket tid som det tar för dig. Gör det här och du kommer att hitta fred ... och så småningom, bestående frihet.