Är Nikotinplåten ett bra sätt att sluta röka?

En av de mest populära NRTs (nikotinbytesterapier) som finns på marknaden idag är nikotinplåstret. Först introducerades i Förenta staterna endast på recept 1992, patchen kunde köpas över disken från och med 1996.

Är Nikotinplåstret effektivt för rökning?

Studier har visat att användning av NRT kan vara till hjälp i en persons slutprogram och att använda nikotinplåstret kan fördubbla framgångssatsen med rökningstopp .

Med det sagt är det viktigt att notera att nikotinplåstret, eller någon annan sluta rökahjälp för den delen, inte är en bot-allt. De är exakt vad namnet antyder .. aids. De är användbara verktyg, men i slutändan är framgång eller misslyckande med att sluta tobak beror på dig, inte ditt sluta hjälp.

Främja tanken du behöver för att sluta röka framgångsrikt och du hittar den bestående friheten från nikotinberoende som du letar efter.

Vad ser Nikotinplåster ut?

Nikotinplåstret liknar en kvadrera solbränna eller klart bandage. Storleken beror på dosering och märke som används men är vanligen mellan en och två tums kvadrat.

Hur fungerar Nikotinplåten?

Nikotinplåstret ger en stabil, kontrollerad dos av nikotin under hela dagen, vilket minskar effekterna av nikotinuttaget. Patchstyrkan minskar över tiden vilket gör det möjligt för användaren att avvika sig av nikotin gradvis.

Hur använder jag Nikotinplåstret?

Nikotinplåster kommer vanligtvis i tre olika dosstyrkor: 21 mg, 14 mg och 7 mg, även om detta kan variera mellan tillverkare något.

Dessa siffror avser mängden nikotin i produkten.

21 mg plåstret rekommenderas vanligen som utgångspunkt för personer som röker ett paket med 20 cigaretter eller mer dagligen. Därifrån följer följande paketinstruktioner, användaren "steg ner" för att sänka dosfläckarna tills det sista steget går ner till ingen plåster.

Nikotinplåstret ska appliceras en gång om dagen för att rengöra, torra, hårlösa hud. Tillverkare brukar rekommendera att ha patchen mellan 16 och 24 timmar om dagen, beroende på vad du är bekväm med.

Att bära nikotinplåstret till sängs på natten kan dock störa sömn och orsaka levande drömmar. Om detta blir ett problem, ta bort plåstret före sängen och sätt på en ny på nästa morgon.

Eventuella biverkningar associerade med Nikotinplåstret?

Biverkningar av nikotinplåster kan innefatta:

Om något av ovanstående symptom är svårt eller inte gå iväg, kontakta din läkare.

Meddela din läkare omedelbart om du upplever något av följande:

Om du tar andra läkemedel, var noga med att kolla med din läkare innan du börjar lappa, eftersom det kan förändra hur vissa läkemedel fungerar.

Särskilda försiktighetsåtgärder

Låt din läkare veta om du har några sjukdomar, inklusive följande:

Rökning medan du använder nikotinplåstret

Rök inte vid användning av nikotinplåster eller annan NRT, eftersom du riskerar att få en överdos av nikotin.

Tecken på en nikotinöverdos kan innefatta:

Om du misstänker en överdosering, ta bort plåstret och kontakta din läkare omedelbart.

Nikotinplåstret är ett solidt verktyg som hjälper dig att sluta röka, men kom ihåg: framgångens magi ligger inom dig .

Arbeta med att utveckla beslutet att göra vad som krävs för hur lång tid det tar , och tillämpa dig dagligen på uppgiften. Gör detta och varaktig frisättning från nikotinberoende kommer att vara inom räckhåll.

källor:

Medline Plus - Läkemedel och tillskott - US National Library of Medicine

Silagy, C et al. Meta-analys av effekten av nikotinbytebehandlingar vid rökuppehåll Lancet 1994 Jan 15; 343 (8890): 139-42.