Anledningen till att du behöver cigaretter några månader efter att du avslutat

Hur länge du kan vänta att möta nikotin cravings

Det är unnerving att ha röka tankar och uppmanar återuppta månader efter att ha slutat. Detta kan dock förväntas när du återhämtar dig från nikotinberoende. Medan nikotin är långt borta från din kropp kan du ha begär för en cigarett som känns precis som nikotinuttaget . Lär dig varför du har dem och hur du kan göra det genom den här perioden.

Marknaden för tre månader kan bli utmanande

Det här är en notoriskt dålig tid för människor att sluta tobaks, så mycket att det finns en term för att det är mynt av ex-rökare känd som " de treåriga treåren ". Det finns tre svåra tidsperioder under det första året av rökavbrott som många människor snubblar över tre dagar, tre veckor och tre månader.

Vid tremånadersmärket upplever människor ofta något av en nedgång - ett fall av blahs. Rushen eller spänningen att sluta har gått av, men du har inte avslutat läkningsprocessen från nikotinberoende . Du tänker fortfarande på att röka, och de flesta människor känner fortfarande trängsel att röka då och då. Det kan göra att du känner dig ödmjuk och ledsen. Du undrar om du alltid blir dömd för att känna dig så här .

Där de begär för rök kommer ifrån

Det är inte förvånande om du upplever begär att röka som påminner dig om nikotinuttag. Ditt sinne har ett kraftfullt inflytande över din kropp, och ett starkt fokus på tankar om rökning kan ge några väldigt verkliga fysiska reaktioner. Känslor som spänningar i halsen, nacken och magen, liksom häftiga nerver och huvudvärk, är vanliga och efterliknar svaren som du behövde fysiskt avlägsnande från nikotin. Men förväxla inte de två som tankar om att röka är bara det-tankar.

Det är viktigt att medvetet erkänna att ursäktet för ditt obehag ligger i ditt sinne och att nikotin inte spelar en roll i detta scenario. Att ta reda på vad som ligger bakom din uppmaning att röka är ett första steg för att återfå kontrollen över drömmar som kan leda till problem.

Påminn dig om att du gör jobbet nu för att ändra de mentala svaren du måste röka utlösare, och med övning kommer de tankar (och de uppmaningar som följer med dem) att blekna.

Använd verktygen som hjälper till med att ta bort nikotin

Som du gjorde under de första dagarna av att röka upphörde , använd distraktion för att hjälpa dig att få ditt sinne av att röka. Var proaktiv och hantera varje begär som det kommer upp. Den goda nyheten är att det här är en fas i återhämtningsprocessen som nästan alla går igenom. Det kommer att passera så länge du inte röker.

Skäm bort bort, skäm bort bort dig

Det går mycket lättare att hantera dessa ojämna dagar i din rökning när dina batterier är fulladda. Välj aktiviteter som slappna av och föryngra dig och få tillräckligt med sömn. Rätt näring och mycket vatten kommer också att underlätta din spänning. Få daglig träning, även om det bara är en kort promenad eller två.

Ibland är det bästa du kan göra på din egen väg. Om du spiral neråt, ta det som en cue att behandla dig själv med barnhandskar och skäm bort dig själv lite. Tänk inte på det som självisk, tänk på det som en god terapi, för det är bara vad det är.

Tid och tålamod är två stora sluta kompisar

Löfta dig själv att du kommer att ägna hela det första året av rökuppehåll för att läka av nikotinberoende - allting. Det tar så lång tid att arbeta dig igenom de många aktiviteterna i det dagliga livet som du associerar med att röka på en nivå eller en annan.

Tänk på tid och tålamod (särskilt med dig själv) som två av dina bästa sluta kompisar. Om du kan koppla av och låta tiden gå, hjälper det dig att läka. Tiden är verkligen ett underbart verktyg för att förändra ditt liv - så länge du kan vara tålmodig nog för att låta den göra sitt arbete.

Vet att när du känner dig rå och olycklig just nu, kommer allt detta obehag passera om du bara fortsätter att tillämpa dig själv på uppgiften till hands en enkel dag i taget. Triva i det faktum att du inte är den enda personen som har kämpat vid denna tidpunkt i stoppprocessen.

Som Winston Churchill sa så klokt, "Om du går igenom helvetet, fortsätt." Den enda vägen ut är genom när det gäller läkning av denna beroende.

Kraften av support

Du kan använda ett rökningstoppforum som en kollektiv axel för att luta dig på. Förneka dig inte fördelen av en grupp människor som antingen går igenom det du är eller har varit där och kan låna perspektiv.

Ett ord från

Var inte rädd för de upp-och nedgångar som följer med att sluta röka . Cravings att röka är inte tecken på övergående misslyckande, de är tecken på att du läker från både den fysiska missbruk du behöver till nikotin och de psykologiska föreningarna du har med rökning också.

Håll ögonen på priset och gör det arbete som krävs för att avsluta framgångsrikt. Belöningarna är enastående och du kommer att älska den person du blir utan kedjorna i denna mördare vana väger ner dig. Tro på dig själv och du kan befria dig själv.