Hur man vet om du har quitters influensa

Rökare kan känna influensaliknande symtom när de slutar röka

Quitters influensa är en slang term som används för att beskriva influensaliknande symptom som nikotinuttag kan ibland framkalla. Även känd som rökarens influensa är det viktigt att notera att det inte är en smittsam sjukdom. Det hänvisar bara till de fysiska känslor som upplevs när detoxing från nikotin och kemikalierna i tobak som kan efterlikna sjukdom. De flesta rökare som har slutat är förmodligen bekanta med de fysiska reaktioner som deras kroppar kan ha på grund av att röken upphör.

Symtom på återtagande från nikotin

Du kan uppleva något av följande symtom:

Är det influensa eller nikotinuttag?

Som du kan se kan de flesta av de obehag som nya ex-rökare känner också vara symtom på förkylning eller influensa, så det kan vara svårt att veta om du är sjuk eller inte. Med detta sagt är feber vanligtvis inte ett tecken på nikotinuttag. Om du kör feber med eller utan någon av irritationerna ovan kan du vara sjuk. Ring din läkare om det kvarstår.

Använder du ett sluta hjälpmedel?

Om så är fallet kan vissa av ovanstående symptom elimineras eller minskas. Till exempel, nästan alla sluta hjälpmedel reducerar nikotinbehov i viss utsträckning. Medan du fortfarande saknar rökning kommer de fysiska känslorna av nikotinuttag inte att vara lika intensiva som de normalt skulle vara.

Om du slutar med kall kalkon , det vill säga utan hjälpmedel, kan du förvänta dig att de symptom du upplever kommer att vara mycket starka under de första dagarna medan din kropp eliminerar resterande nikotin.

När började symtomen?

Tänk på när du började känna dig dålig. Om det sammanfaller med när du slutar röka, är det antagligen nikotinuttag.

Om symptomen du upplever inte förbättras inom några dagar, eller om du är orolig över dem, ring din vårdgivare och gå in för en check-up.

Hur du kan lindra smärta du känner

Rökning kan öka risken för influensa och lunginflammation

Medan dina symtom kan bero på nikotinavstängning, kom ihåg att det är en rökare som ökar risken för influensa, lunginflammation och andra andningssjukdomar. Var noga med att se din läkare om du har feber. Vet att du minskar dina risker genom att sluta röka.

Ett ord från

För de flesta rökare kommer att stoppa tobak kommer att producera ett eller flera symtom på uttag från nikotin och de andra kemikalierna du har andat in flera gånger om dagen i flera år.

Det kan känna sig överväldigande, särskilt när sinnet förenas och försöker övertyga dig om att du behöver röka . Vet att nikotinuttaget är ett tillfälligt tillstånd. Alla obehag du uthärdar är tecken på att din kropp läker av nikotinberoende. Bättre dagar kommer snart.

> Källor:

> Epstein MCAA, Reynaldo S, El-Amin AN. Röker en riskfaktor för influensasjukhus och död? Journal of Infectious Diseases . 2010; 201 (5): 794-795. > doi >: 10,1086 / 650469.

> Nikotin och tobak. MedlinePlus Medical Encyclopedia. National Institute of Health. https://medlineplus.gov/ency/article/000953.htm.