Bokrecension: The Secret av Rhonda Byrne

Hemligheten, som diskuterar lagen om attraktion och hur man använder den i ditt liv, steg upp i toppen av många bestsellerlistor och inspirerade offshoots som The Secret Gratitude Book, The Secret dag-till-dag-kalendern och sin egen officiella hemsida. Boken introducerade många människor till konceptet att deras tankar kan påverka inte bara deras handlingar, utan också de erfarenheter som de medför i sina liv.

tips

Hemligheten lägger fram flera idéer som är överraskande, spännande och kanske kontroversiella, till exempel:

Boken delar andra insikter och specifika strategier att använda, ger en historia om användningen av Attraction Attraction och ger exempel på hur det har fungerat i olika människors liv, vilket gör det till en intressant och informativ läsning.

Pros

Den största fördelen med denna bok är att den ger bemyndigande. Det påminner dig om att det finns mycket du kan göra för att ändra dina omständigheter, även om sakerna verkar dyster. Med tanke på forskning om optimism , visualisering och perspektivets kraft finns det mycket bakom detta.

Hemligheten uppmuntrar människor att verkligen visualisera sina mål tydligt för att locka till sig vad de vill ha.

Det påpekar att det inte alltid är en rak linje mellan vart du är och vart du vill åka, och vi kan inte alltid upptäcka när sakerna kommer att vända om, men uthållighet och tro på sig själv är nyckeln.

Det uppmuntrar oss att komma in i en bättre sinnesstämning för att upprätthålla motivation för att uppnå mål och forskning kring bredd och byggnadsteori stöder detta tillvägagångssätt, vilket visar att vi tenderar att bygga våra resurser mer när vi känner oss positiva känslor. Sammantaget är det en bra läsning som kan hjälpa dig att nå dina mål och känna sig mindre stressad i processen.

Nackdelar och kontroverser

Boken har orsakat en del kontroverser. Till exempel tror vissa människor att det strider mot kristna religionsvärderingar och andra större religioner, medan andra ser det som ett komplementärt tillvägagångssätt. Boken spenderar mycket tid på hur man använder Attraction of Attraction för att få en dyr bil med andra materiella ägodelar och utan direkt åtgärd. många människor har hävdat att ha ett sådant fokus på externa saker och materiell rikedom går emot den andliga visdomen i Attraction of Attraction, vilket reducerar den till ett parlortillstånd av sorter.

Och det har också varit kritik mot tanken att vi skapar våra egna svåra omständigheter i livet. De uppenbara exemplen på barn födda i missbruk eller miljontals människor födda i extrem fattigdom verkar inte passa bra med den förklaringen av verkligheten.

Själva lagen kan vara kontroversiell, eftersom det inte är en vetenskapligt beprövad "lag", utan mer av ett anekdotiskt observerat fenomen.

Lagen om attraktionsgrunder

Min huvudsakliga oro med Attraction of Attraction , särskilt som framgår av "The Secret", är att vissa människor kan ta meddelandet "du skapar din egen verklighet" som ett bevis på att de ska skylla på utmanande omständigheter som inte står under deras kontroll. Olyckor, allvarliga sjukdomar och andra stora livsförhållanden kan vara lättare att väva med en känsla av personlig kontroll och en proaktiv attityd som det som hänger i hemligheten. Dessa samma utmaningar kan bli allt mer krossande när människor skyller sig för sin existens.

Attraktionslagen kan enligt min mening förklara mycket och kan användas för dess positiva fördelar, men tar inte hänsyn till alla negativa händelser vi stöter på. Utmaningar är en del av livet och står inför dem gör oss starkare; skyller oss själva och slår oss över de utmaningar vi står inför är absolut inte till hjälp.

Ett ord från

Otaliga tusentals människor har funnit de principer som anförtas i hemligheten för att vara livsförändrande. Många har funnit det för att ge betydande lättnad från stress genom att det kan ge läsaren mer interna kontrollpunkter , positiv inställning och klargörande av mål . Även om det finns några hicka på det skulle jag säga att den här boken kan ge några bra möjligheter till stressavlastning och en grov färdplan för ett bättre liv.