Hantera pengar med Borderline Personality Disorder

Det är inte ovanligt för personer med borderline personlighetsstörning (BPD) att kämpa med ekonomiska problem. De utmaningar du står inför kan förvärras av kronisk brist på pengar. Krediter kan till och med ringa, vilket kan tyckas verifiera dina värsta tankar om dig själv.

Personlig ekonomi och borderline personlighetsstörning

BPD kan orsaka alla slags problem som kan skada din ekonomi, inklusive:

Det kan tyckas svårt, men att ignorera din ekonomiska situation gör det bara värre. Att ta itu med din ekonomi är ett första steg för att förbättra din situation. Det finns inga snabba korrigeringar, men konsekventa ändringar kan ge bra resultat.

Sätta ihop en budget

Budgetar behöver inte vara komplicerade. du behöver inte speciella program eller ledgers.

Ett enkelt papper fungerar bra. Det är viktigt att vara realistisk i din planering och inte sätta upp dig själv för att misslyckas.

Konfrontera dina räkningar

Sluta lägga på räkningarna upp eller hålla dem oöppnade i en låda. Öppna räkningarna för att ta reda på vad som är förfallet och betalningsvillkoren.

Livsstilsval

Det kan vara nödvändigt för dig att göra några livsstilsförändringar . Om substansanvändning eller utgiftsvanor hindrar dig från att komma framåt eller förhindra att du bryter jämnt, kan det hända att vissa förändringar kan påverka din ekonomi. Ett par ställen att börja är att sluta röka om du är rökare och sluta dricka .

Kommunicera med behandlingsleverantörer

Om medicinska och behandlingskostnader är ett problem för dig, diskutera problemet med dina leverantörer. Medicinska kostnader kan ofta förhandlas ner eller lägre kostnader läkemedel kan ordineras. Vissa terapeuter arbetar i glidande skala, vilket betyder att behandlingen kan vara billigare baserat på din ekonomiska situation.

Borderline personlighetsstörning kan göra det svårt att hantera pengar, men med kontinuerlig behandling och fokus på att hantera din ekonomi kan du skapa en solid grund.