Internaliserande beteenden och depression hos barn

Inträngande är inte nödvändigtvis lika med depression

Intränande beteenden är vanliga bland deprimerade barn . Dessa beteenden är tysta och ofta osynliga eftersom de är internaliserade och i allmänhet inte störande för andra, till skillnad från externt beteende .

Vad är internaliserande symtom och beteenden?

Exempel på internaliserande beteenden är:

Dessa beteenden liknar de deprimerade barnen men betyder inte nödvändigtvis att ditt barn är deprimerat.

De är svåra att spotta

Ett barn med internaliserande symtom håller sina känslor, som sorg och skuld, inuti, vilket kan uppstå i sådana symptom som:

På grund av den tysta karaktären hos internaliserande symtom kan barn inte få behandling så snabbt som de med mer störande eller yttre symtom . I själva verket, eftersom de ofta är störande och märkbara för andra kring dem, har externaliserande symtom hos barn fått ganska mer uppmärksamhet och forskning än de som internaliserar symptomen, men det börjar förändras.

I allmänhet visar flickor mer internaliserande symptom än pojkar gör.

Det betyder inte alltid depression

Inte alla barn med internaliserande symtom är deprimerade. I själva verket är internaliserande symtom ofta associerade med ångeststörningar och somatiseringsstörningar också.

Det är emellertid allmänt tänkt att ett barn som uppvisar internaliserande symtom men som ännu inte uppfyller kriterierna för depression, har en mycket större risk att utveckla den i framtiden.

När ska du söka hjälp

Om ditt barn visar internaliserande symptom, speciellt om symtomen verkar allvarliga, prata med en mentalvårdspersonal, eftersom de kan vara ett tecken på depression eller en indikation på framtida psykisk sjukdom.

Behandling för depression

Depression hos barn behandlas vanligtvis med antingen medicinering, psykoterapi eller en kombination av båda. Din mentalvårdspersonal eller barnläkare kommer att arbeta med dig och ditt barn för att komma fram till den mest individualiserade behandlingsplanen för henne. Ofta utreder du den bästa behandlingen för ditt barn kan du göra några försök och fel, så försök att vara tålamod när du samarbetar med din mentalvårdspersonal för att bestämma vad som är bäst för ditt barn.

Behandling för ångest

Liksom depression behandlas ångest också med antingen medicinering, psykoterapi eller någon kombination av båda. Vissa barn har både depression och ångestsyndrom , men din psykolog kan bestämma om det här är fallet med ditt barn.

Orsaker till depression och ångest

Ingen vet exakt vad som orsakar depression eller ångest, även om det verkar finnas flera potentiella orsaker. Studier har visat att genetik kan spela en roll, så om du har en nära släkting med en ångestsyndrom eller depression, är dina chanser högre för att utveckla det också.

Det verkar också finnas skillnader i hur människor med ångest och depression bearbetar vissa hjärnkemikalier som leder till humörstabilisering. Miljön kan också utlösa ångest eller depression hos någon som redan har den genetiska predispositionen.

källor:

Leslie D. Leve, Hyoun K. Kim och Katherine, C. Childhood Temperament och Family Environment som förutsägelser för internaliserande och externisering av banor från ålder 5 till 17. Journal of Abnormal Child Psychology. Oktober 2005; 33 (5): 505-520.

Reynolds, William M. Introduktion till naturen och studien av internaliserande sjukdomar hos barn och ungdomar. School Psychology Review. 1990; 19 (2): 137.

Tawnyea L. Bolme-Lake. Förutsägande inblandande problem i riskfyllda barn och ungdomar. Avhandling. Dissertation.com; 2007.