Sätt PTSD-lidande kan övervinna livshinder

Adressera hinder för att leva det liv du vill leva

Människor med posttraumatisk stressstörning (PTSD) upplever höga stressnivåer och kan märka fler hinder för att göra de saker de vill göra. Till exempel kan en person med PTSD få ett nytt jobb. Men på grund av rädsla för nya situationer och människor (eftersom dessa kan utlösa minnen, tankar eller känslor som är förknippade med en tidigare traumatisk händelse) kan en person med PTSD besluta att stanna i ett jobb som de är missnöjda med eller att vara arbetslösa.

Med tanke på detta, om du har PTSD är det väldigt viktigt att lära dig hur du hanterar hinder.

Typer av livshinder

Livshinder eller hinder kan delas in i två kategorier - externt och internt. Externa barriärer är hinder som existerar utanför oss. Till exempel, med lite pengar, brist på transport, inga jobbmöjligheter, brist på tid eller engagemang i ohälsosamma förhållanden är alla former av yttre hinder. De är saker i livet som får oss att bygga det liv vi vill ha och uppfylla våra mål.

Interna hinder är de hinder som finns mellan oss. För de med PTSD är dessa de vanligaste typerna av hinder. De inkluderar ångest , rädsla, obehagliga tankar och minnen, skam , sorg, hopplöshet eller låg motivation. Du kanske märker sådana tankar som "Jag kan inte göra det här". "Det finns ingen mening," saker kommer aldrig att förändras "och" Om jag gör det kommer jag att bli utlöst. "Interna hinder är viktiga för att identifiera och adressera som De känner ofta överväldigande, oöverstigliga och kan stoppa oss i våra spår.

Sätt att övervinna yttre hinder

Sätt att övervinna inre hinder

Bygga livet du vill leva

Målet är inte hur vi förhindrar hinder, utan snarare hur vi kan övervinna dem. Spendera lite tid på att tänka på vilka externa och interna hinder du möter i ditt liv. Var uppmärksam på hur de stör dig bygga livet du vill leva. Det finns ingen bättre dag än idag för att börja identifiera sätt som du kan övervinna dessa hinder.