Vad är vanliga OCD-tankar?

Förstå OCD Obsessions

Ett kärnsymptom av obsessiv-tvångssyndrom (OCD) är obsessions , som är oönskade, störande och okontrollerbara tankar som ofta är av störande natur.

Typiska obsessiva-tvångssyndrom

Vanliga OCD-tankar, eller tvångstankar, kan vara på ett brett spektrum av teman och inkluderar:

Intressant har forskning visat att konstiga och störande tankar dyker upp i huvudet hos befolkningen på daglig basis. Medan de flesta fortsätter sin dagliga rutin utan att ge dessa erfarenheter en ny tanke, om du har OCD kan dessa slags händelser bli både besvärande och försvagande. Därför engagerar du dig i tvång för att försöka lindra den ångest som obsessions skapar.

Effekten av tankedämpning

Om du har OCD kan du faktiskt överreagera sådana tankar genom att försöka undertrycka dem, vilket bara får dem att komma tillbaka sämre än tidigare. Naturligtvis leder detta till mer tankeundertryckande , vilket leder till att uppleva mer oroande tankar. Så här kan obsessions skapas delvis.

Trots störande är det viktigt att komma ihåg att både psykologiska och medicinska behandlingar kan vara effektiva för att minska intensiteten och frekvensen av OCD-tankar.

Självhjälp för Obsessions

Om du kämpar för att stoppa dina obsessiva tankar finns det några saker du kan försöka göra för att hjälpa dig med din terapi och / eller medicinering. Dessa inkluderar:

källor:

American Psychiatric Association. "Diagnostisk och statistisk handbok för psykiska störningar, 4: e upplagan, textrevision" 2000 Washington, DC: Författare.

Lawrence Robinson, Melinda Smith, MA och Jeanne Segal, Ph.D. "Obsessiv-kompulsiv sjukdom (OCD)." HelpGuide (2016).