ADHD Resources

Ett av de mest framgångsrika sätten att ta itu med ADHD är genom utbildning. Genom att lära sig om tillståndet, blir något som blir mycket lättare när du utnyttjar tillgången till ADHD-resurser, du får en större förståelse av hur det påverkar dig eller ditt barn. Du blir också mer medveten om vilka behandlingsalternativ som finns och kan inse att du inte är ensam i dina utmaningar.

Det finns många typer av resurser för ADHD. Läs vidare och utforska allt från personliga supportgrupper och konferenser till webbplatser och böcker - till och med resurser du kan vända dig till för att få veta mer om de fördelar du eller ditt barn har rätt till.

Nationella stödorganisationer

CHADD-barn och vuxna med ADHD

CHADD (chadd.org) är den största nationella stödorganisationen för ADHD. Det ger utbildning, förespråkar och stöd till barn och vuxna som lever med ADHD och deras familjer, samt lärare och vårdpersonal. CHADD erbjuder program och tjänster lokalt och nationellt. Varje år håller CHADD en konferens där talare talar om ADHD och de senaste forskningsresultaten.

CHADD-webbplatsen har en resurskatalog där du kan hitta ADHD-proffs i ditt tillstånd. Exempel på de listade är läkare, barnläkare, sjuksköterskor, lärare, lärare, psykologer, tränare, utbildningsspecialister och lägerpersonal.

ADDA-Attention Deficit Disorder Association

ADDA (add.org) ger information och utbildning resurser för vuxna med ADHD, och främjar ADHD medvetenhet. Organisationen spionerar också förespråkarinsatser (till exempel förespråkar för ADHD-behandling i korrigerande anläggningar). De har också virtuella supportgrupper.

Du kan ansluta till andra personer som lever med ADHD, även om du bor i en avlägsen plats.

ADDA har en resurskatalog för proffs som specialiserar sig på ADHD, inklusive tränare, bokhållare, professionella arrangörer, läkare och psykiatriker.

ADHD medvetenhet månad

ADHD medvetenhetsmånad hålls årligen varje oktober. Det uppmärksammar ett tillstånd som fortfarande missförstås av många människor. Varje år har ett tema. Till exempel "ADHD: s många ansikten" framhöll att ADHD påverkar alla åldrar, könen och sociala och ekonomiska grupper. Månaden firar också de positiva aspekterna av ADHD. Många hälsovårdsgrupper och myndigheter deltar. Du kan lära dig mer på adhdawarenessmonth.org.

Böcker

Det finns många användbara böcker om ADHD. Några personer med ADHD kämpar för att läsa ett bokomslag för att täcka. Dessa böcker kan dock dyppas in som en referens. De flesta är tillgängliga i en ljudversion, så de kan lyssnas på snarare än att läsa, om det är bättre för dig.

Att ta betalt för ADHD: Den fullständiga, auktoritativa guiden för föräldrar
av Russell A. Barkley, PhD
Denna bok ger en detaljerad redogörelse för vad ADHD är, dess symtom och hur det diagnostiseras. Det ger praktisk råd om hur du arbetar med ditt barns skol- och föräldrastrategier.

1000 bästa tips för ADHD: Expert Svar och Ljusråd för att hjälpa dig och ditt barn
av Susan Ashley, PhD
Denna korta och lättlästa bok erbjuder föräldrar användbara lösningar på några vanliga utmaningar för att höja ett barn med ADHD. Läs vår recension .

ADHD: Vad alla behöver veta
av Stephen P. Hinshaw och Katherine Ellison
I denna fråga och svar stil bok svarar författarna de mest pressande frågor folk har om ADHD hos barn och vuxna. Läs vår recension .

Böcker för barn med ADHD
Kolla in denna lista med böcker som är speciellt skrivna för barn med ADHD för att hjälpa dem att förstå mer om deras tillstånd och dess symptom: 20 Böcker för barn med ADHD

Naturligt hjälpmedel för ADHD för vuxna: Kompletterande strategier för att öka fokus, uppmärksamhet och motivation med eller utan medicinering
av Stephanie Sarkis, PhD
Människor är vanligtvis mycket nyfiken på huruvida ADHD kan behandlas naturligt. I den här boken ger författaren en omfattande översikt över de olika alternativen, alla bakom den senaste forskningen. Läs vår recension .

Distriktsdrottningen: Hur kvinnor med ADHD kan erövra kaos, hitta fokus och bli mer klar
av Terry Matlen, MSW
Den här boken tar upp de problem kvinnorna har med ADHD, inklusive hur hormoner påverkar ADHD-symtom och de olika stadierna i livet. Läs vår recension .

ADD och dina pengar: En guide till personliga finanser för vuxna med uppmärksamhet-underskottstörning
av Stephanie Sarkis, PhD
ADHD symptom kan göra organisering av personliga ekonomier mycket utmanande. Denna bok ger praktiska idéer och lösningar så att du kan betala dina räkningar i tid och planera för framtiden. Läs vår intervju med författaren .

Snabba anledningar: Hur man trivs om du har ADHD (eller tror du kan)
av Craig Surman, MD och Tim Bilkey, MD
En praktisk guide för att hjälpa dig och dina nära och kära förstå ADHD-symtom och utveckla strategier för att stoppa att vara kroniskt överväldigad och underdrivande. Läs vår recension .

ADHD-effekten på äktenskap: Förstå och återuppbygga ditt förhållande i sex steg
av Melissa Orlov
ADHD-symtom kan göra att icke-ADHD-partner känner sig olycklig, arg och ensam. Den här boken behandlar dessa mönster och erbjuder sex steg för att återuppbygga ett förhållande. Läs vår intervju med författaren .

Mindfulness receptet för ADHD för vuxna
av Lidia Zylowska, MD
Mindfulness kan hjälpa vuxna med ADHD att förbättra fokus och uppmärksamhet. I den här boken förklarar Dr. Zylowska fördelarna och hur man övar uppmärksamhet i ditt liv. Läs vår intervju med författaren .

Jobb boende

Om ADHD-symtom orsakar problem för dig på din arbetsplats kan du vara kvalificerad att ha jobbboende. I Förenta staterna finns det två lagar som är utformade för att tillhandahålla arbetsplatsskydd för anställda som har funktionshinder: Americans with Disabilities Act (ADA) och amerikanerna med funktionshinder Act Act (ADAAA) från 2008.

Om du behöver hjälp med att förstå hur dessa gäller för dig och din arbetsplats, kan Job Accommodation Network (JAN) hjälpa till. Den här organisationen erbjuder otroliga, fria tjänster och är väldigt användbar.

Logi för studenter med ADHD

Federal lag kräver att skolor ska erbjuda lika möjligheter till utbildning för studenter med funktionshinder. ADHD-studenter är berättigade till en individuell boendeplan enligt avsnitt 504 . Men många föräldrar har haft problem med att få dessa boende för sina barn.

I juli 2016 utfärdade US Department of Education Office för Civil Rights en rapport för skoldistrikt med vägledning om hur man skapar och följer avsnitt 504 planer för elever med ADHD. Få en bättre förståelse av vad ditt barn har rätt till genom att läsa kontoret Know Your Rights: Studenter med ADHD- guide (PDF) .

Sommarläger för barn med ADHD

Det finns läger utformade och kör speciellt för barn med ADHD. De tillgodoser de unika utmaningar som barn med ADHD står inför, som att bygga självkänsla och göra / hålla vänner. Samtidigt ser de till att barnen har en positiv sommarupplevelse.

Tidningar om ADHD

ADDitude: Strategier och stöd för ADHD och LD
Denna livstidsmagasin som ägnas åt att leva med ADHD publiceras kvartalsvis och finns tillgänglig i tryck och digitala versioner. Den täcker ett brett spektrum av ämnen om ADHD och inlärningssvårigheter, och är för barn och vuxna. Ämnen omfattar föräldrars barn med ADHD, problem i skolan, medicinering och alternativa terapier.

Uppmärksamhet! Tidskrift
Denna tidning är utformad för att hålla föräldrar och vuxna som lever med ADHD uppdaterad om ADHD-problem. Den publiceras sex gånger om året av CHADD och är tillgänglig för organisationens medlemmar både i tryck och digitala versioner.

ADHD Dokumentär

Dokumentären "ADD and Loving It" följer komiker Patrick McKenna som han diagnostiseras med ADHD som vuxen. Det avslöjar många av myterna om ADHD och är informativ, men kul.

När det luftades på PBS, såg många tittare sig i beskrivningen av ADHD-symtom och, som ett resultat, diagnostiserades.

podcasts

Podcaster är en stor resurs när du har ADHD. Du kan lyssna och lära dig om den senaste ADHD-undersökningen (även om du utför en annan uppgift, som hushållsarbete). Här är fem övertygande ADHD podcasts:

ADDitude ADHD Experts Podcast
Ledande experter i ADHD-världen delar sin kunskap.

Distraktion med Dr. Ned Hallowell
Distraktions podcasten är värd av Dr. Edward Hallowell, ADHD-expert, författare och psykiater.

Se i ADHD
Hosted av ADHD coach Jennie Friedman.

ADHD reWired med Eric Tivers
Hosted av tränare och terapeut Eric Tivers.

Vuxen ADHD ADD podcast
Hosted av Bahman Sarram och ADHD-tränare Michael Joseph Ferguson.

Webbplatser och bloggar om ADHD

Bloggar

Det finns många bloggar om ADHD att välja mellan, och de kan vara en bra källa till information. Bloggar erbjuder ofta bloggarens personliga ADHD-utmaningar. Några populära ADHD-bloggar inkluderar en ADD Woman, Impact ADHD och Dr. Hallowells blogg. Även om bloggar kanske eller inte kan skrivas av credentialed experter (det finns vanligtvis fler fall av sistnämnda), kan de ofta erbjuda verkliga perspektiv som du kan hitta till hjälp.

webbplatser

Anmärkningsvärda webbplatser kan vidareutbilda dig på ADHD, och du kan börja direkt med. Vi har ett omfattande bibliotek med artiklar om kärnämnen, som symtom, hur ADHD diagnostiseras hos barn och vuxna, hur det behandlas och mer. Vi skriver också på många av de mindre kända aspekterna av ADHD, till exempel hur man hjälper ditt ADHD-barn när han eller hon känner sig uttråkad och hur man planerar dina måltider.