Avsluta berättelser från de första sex månaderna

Ex-Rökare delar sina historier

Mellan nikotinuttaget och återhämtningen från de många föreningar som vi har med rökning är de första sex rökfria månaderna utmanande för de flesta.

Uppehåll och nedgångar av rökningstoppet återspeglas positivt i följande personliga konton som beskriver utmaningarna på olika punkter under de första sex månaderna rökfria.

Låt dig läsa och läsa - det finns ingen brist på inspiration och motivation för att lyckas hitta på dessa sidor!

1 - Rökning gjorde mig känsla Patetisk och Enslaved - Kerri's Story

Ian Hooton / SPL / Science Photo Library / Getty Images

Från Kerri:
"Jag heter Kerri, jag är 31 år gammal och jag har varit nikotinmissbrukare i mer än hälften av mitt liv. Jag var 13 när jag rökade min första cigarett. Mina vänner blev gröna, jag blev bra på det. 15, jag använde min lunchpengar för att köpa cigaretter. "

Mer

2 - En inställningsjustering vid två månader - Brads berättelse

Laflor / E + / Getty Images

Som människor tenderar vi att bli insvept i våra egna kampar. Vi förlorar perspektiv på hur våra problem jämförs med andras. För människor som återhämtar sig från nikotinberoende, är denna tendens nästan en given, eftersom nikotinuttaget kan vara intensivt.

Brad hade ett vakna samtal som snabbt tog honom ur sin självabsorption och gav honom en knuff på vikten av att sluta på samma gång.

Mer

3 - Fördelarna på en månad rökfri - Roberts berättelse

Som en ung pappa insåg Robert att han inte kunde hålla fast vid sin son när han växte. Vid bara 26 år visste han att han behövde sluta röka nu eller möta en framtid som skulle göra att han inte kunde vara pappa som han ville vara.

Den långa listan av rökfria fördelar som Robert började uppleva en månad till slut, är imponerande och ett tecken på ännu bättre saker att komma.

4 - En lång lista över förmåner - Mara vid 3 månader

gaspr13 / Getty Images
Från Marah:
"Jag hoppas att uppmuntra nya quitters genom att notera några av de fördelar jag har fått från att inte röka de senaste 3 månaderna. Jag röktade i 27 år, 20 av de här åren en pack om dagen eller mer. För de senaste 3 eller 4 åren, Jag hade tuggat 5-6 bitar nikotingummi om dagen på toppen av 20 cigaretter, så jag hade ogynnsamma mängder nikotin kurerande genom blodbanan. "

Mer

5 - Känna sig bra i fem månader Rökfritt - Marias berättelse

Hero Images / Getty Images

Marias historia är ett bra exempel på processen med återhämtning från nikotinberoende. Det händer inte på en gång - snarare kommer det bit för bit, med stunder längs vägen som får oss att tro att vi fortfarande saknar rökning.

Om du är ny för att upphöra, kommer Marias historia att hjälpa dig att förstå vad du kan förvänta dig lite bättre. Vi är naturligtvis alla olika, men ju mer vi vet om hur andra har gått med återhämtning, desto bättre förberedd kommer vi att vara att klara oss bra själva.

Mer

6 - 18 stora fördelar vid 6 månader rökfri - EB: s berättelse

De förbättringar som EB har noterat, eftersom det är stort att sluta tobak och de som på den negativa sidan som rökare brukar acceptera. När vi slutar säga att frånvaron av de obehagliga "biverkningarna" av rökning är något att verkligen heja om.

Mer

7 - För-och nackdelar med att röka - Zoe's List

Tidigt i sitt slutprogram lade ex-rökare Zoe en lista över fördelarna och nackdelarna som en övning för att hjälpa henne att tänka på nikotinberoende objektivt.

Listan fungerar som en kraftfull påminnelse om den negativa inverkan som rökning har på våra liv samtidigt som den erbjuder lite till något på andra sidan skalan.

Skriv din egen lista om du är en ny ex-rökare eller tänker fortfarande sluta. Det kommer att driva punkten hem om det destruktiva inflytandet som tobak har i ditt liv.

Mer

8 - När jag tänker på en cigarett - Angela vid 6 månader

Hero Images / Getty Images
Från Angela:
"När jag tänker på en cigarett, tänker jag på de fyra tusen kemikalierna som skulle hoppa in i min mun och bränna sig in i mina en gång friska lungor. Jag tänker på den otäcka smaken, den dåliga ringen av förorenad luft skulle jag skapa i rymden runt min kropp. "

Mer

9 - Saker jag har lärt mig längs vägen - Dee vid 6 månader

Mark Edward Atkinson / Tracy Lee / Getty Images
Från Dee:
"Det här behöver inte vara en 24/7 kamp. Faktum: Det finns ett pris att betala (uppmanar, begär, etc.) för frihet. Koppla av, acceptera det faktum. Håll det enkelt, ta det en dag i taget och flytta käften och njut av att ditt liv är rökfritt "

10 - Låt inte viktökning få dig att röka igen - Maia's Story

Liksom många nya ex-rökare blev Maia vikt när hon slutade. Medan hon inte var glad över det, lät hon inte avskräcka henne från det primära målet - återhämtning från nikotinberoende.

Vid 5 månaders rökfri kände Maia att hon var säker nog med rökavvänjning för att börja arbeta med viktproblemet. Hennes historia beskriver hur hon gjorde det, och hur hon känner sig nu, som en trim ex-rökare.

Mer