Varför ska du ta en paus

Varför det är viktigt att ta en paus

Vi behöver alla ta en paus ibland. Otroligt, men många lämnar sin semestertid oanvänd. Oavsett om du tar en semester , en staycation eller en play-katjon är det viktigt att ta en paus från jobbet, rutinen och livets krav för att hålla stressnivåerna i kontroll. När vi tar en paus, skryter vi inte ansvaret; vi tar hand om oss själva så vi får uthållighet att vara vårt bästa.

Därför är det viktigt att ta en paus.

Ta en paus för stressavlastning

Att låta stress byggas upp kan vara ohälsosamt på flera sätt. Kroppen är utformad för att reagera på korta stressstörningar, men när stressen förlängs och stressresponsen utlöses upprepade gånger och regelbundet - vilket kan hända i ett stressigt jobb eller ett konfliktrelaterat förhållande - blir situationen en av kronisk stress där de verkliga hälsoproblemen ligger. De som upplever kronisk stress är mer mottagliga för förhållanden som sträcker sig från mer frekventa huvudvärk och gastrointestinala problem till allvarligare förhållanden som högt blodtryck, vilket medför ökad risk för hjärtsjukdom och stroke . När vår allostatiska belastning, eller den övergripande nivån av stress, ackumuleras till en viss nivå, kan stress bara snöboll eftersom vi ständigt är i ett tillstånd av reaktivitet. Vid denna tidpunkt kan även positiva händelser känna sig överväldigande om de tar energi för att njuta av, och vi kan inte reagera från en plats för styrka och visdom, utan snarare från ångest, eller vi arbetar med auto-pilot.

Hur det hjälper

Semester och ännu kortare raster där vi får lite fysiskt och psykiskt "utrymme" från livets krav kan medföra många fördelar. Självklart känner vi mindre stress när vi inte befinner oss i en stressig miljö. Men semestrar ger mer än det: de avbryter stressprocessen som kan leda till överväldigande.

De ger oss en paus från kronisk stress så att vi kan återställa oss fysiskt och mentalt till en friskare plats. Eftersom ett kroniskt utlöst stressrespons kan leda till minskad kreativitet , minnesproblem, mild kognitiv försämring och andra problem kan denna paus i stresscykeln leda till skarpare tänkande och ökad kreativitet som kan spillas in i alla delar av våra liv. Det gör oss bättre i våra jobb, mer tillgängliga i våra relationer, mer energiska med våra familjer och mer möjlighet att njuta av livet under en längre tid efter att vi återvänt.

När du behöver ta en paus

Ibland är det uppenbart när en semester är nödvändig. Men andra gånger kan spänningen vi upplever smyga upp på oss, och vi kan kanske inte känna igen när vi riskerar att överväldiga och utbrända. Eftersom vi alla svarar på stress på unika sätt kan våra tecken på överväldigande vara unika också. Det finns emellertid några generella varningsskyltar som gäller i de flesta fall. Om du upplever ett eller flera av följande är det en bra idé att börja planera lite nere, även om det är i form av en weekend-staycation att ladda batterierna: brist på energi, brist på motivation, oftare frustration, känsla "luddig", lindriga hälsoproblem eller sömnstörningar på grund av stress.

Om du inte känner dig energisk, motiverad, upphetsad, kreativ och fullt engagerad på jobbet och i dina relationer, kommer du sannolikt att dra nytta av en semester eftersom det är en bra idé att hantera stress innan det känns överväldigande. Semester, "mentala hälsodagar" och regelbunden självhantering kan hålla dig i bästa funktion.

Alternativ för att ta en paus

Om du behöver en paus finns det flera olika alternativ för att få en. Du kan gå för en lång och lyxig paus, en avkopplande och enkel, eller kort och söt. Du kan till och med få minuter långa pauser som du tar hela dagen för att hålla produktiviteten högre och för att hålla dig inte överväldigad.

Följande är resurser för varje typ av paus. Ta din pick och ta en paus idag!

Semester

En riktig paus, i den klassiska meningen med ordet, tar en semester är viktigare än många människor inser, varför många semesterdagar går oanvända när de borde nydas till fullo. Nyckeln till en vilsam semester är att prioritera vila och roligt när du går; överboka inte dig själv med turistaktiviteter eller så mycket arbete med dig att när du återvänder känner du att du behöver en semester från din semester! Läs vidare för mer vilsam semester tips .

staycation

Staycation blir mer och mer en mode, speciellt som människor har ett större behov av att ta en paus, men med färre medel att dra av en exotisk resa. Staycation handlar om vila och avkoppling och njuter av den plats du ofta är för stressad och upptagen att verkligen njuta av: hem sött hem. Nyckeln till en uppfriskande staycation är samma som nyckeln till en vilsam semester, men lite svårare att dra av: överdriv inte det och låt inte arbetet krypa in . Det innebär ingen städning, kontorsarbete eller hantering av regelbundna ansvarsområden. Du kan antingen stänga av telefonerna, ignorera e-post och göra det till en punkt att både vila och spela eller gå till ett närliggande hotell för att underlätta det. Här är tips för att njuta av en staycation .

Playcation

Få människor pratar om att ha en skådespel, men det är en bra idé: stanna hemma, men gör det roligt! Skillnaden mellan en staycation och en playcation är att staycations tenderar att fokusera mer på vila och avkoppling, medan playcations är för - du gissade det - kul! Med det hårda arbetet och stressiga rutiner som kännetecknar många människors livsstilar är det viktigt att ha lite kul (som Billy Crystal gjorde för att "få sitt leende tillbaka" i den klassiska filmen City Slickers ) som ett sätt att ladda batterierna och vara säker på att du ' återupplev livet. Du kan ägna flera dagar för att ta en playcation, eller bara vara säker på att du peppar på lite roligt med jämna mellanrum. Här är mer på playcation-strategier .

Korta raster

Ibland behöver vi bara ta en paus från stress tillräckligt länge för att störa kroppens stressresponscykel och sedan komma tillbaka till åtgärden. För snabbare alternativ kan du ta en vandring eller cykeltur, njuta av en film eller till och med ha en 5-minuters meditationssession. Med dessa idéer för snabba raster har du flera idéer att välja mellan.