Gåvor för någon med social ångestsyndrom

Tio idéer för gåvor för någon med ångest

När du väljer gåvor för någon med social ångestsyndrom (SAD) , kommer ditt beslut sannolikt att påverkas av hur väl du känner personen. Vad som kan vara lämpligt för en nära vän eller familjemedlem kanske inte passar en kollega.

Nedan följer några presentförslag. I allmänhet leta efter saker som hjälper till att öka förtroendet, minska stress och ångest eller ta dig och den andra personen närmare.

1 - Böcker

Getty / Cultura RM Exklusiv / Natalie Faye

Bokidéer kan innehålla självhjälp , sanna berättelser om SAD eller fiktiva konton. Huruvida en bok är en lämplig gåva beror på hur öppen mottagaren handlar om att ha störningen.

Mer

2 - Kläder

Getty / Mary Ellen McQuay

En ny outfit kan ibland ge förtroende en boost. Välj något lite djupare än vad personen normalt skulle ha på sig. Om du inte är bekväm att välja ett klädesobjekt, ge istället ett presentkort till en klädaffär.

3 - Aromaterapi

Getty / WLADIMIR BULGAR

Ge doften gåva: lavendel är en populär eterisk olja som används som en del av aromaterapi. Lavendel har visat sig bidra till att minska ångest och stress.

4 - Övnings DVD-skivor

Getty / Andresr

Fysisk träning i form av yoga och tai chi kan bidra till att minska stress och ångest. Överväg att ge en övnings-DVD som har en av dessa former av motion för en person med social ångestsyndrom.

5 - Tidskrifter

Getty / Fotografi av Angela - TGTG

En tom tidskrift är en trevlig present till en person som du finner svårt att köpa för. Tidskrifter kan användas på många sätt och kan uppmuntra personen med social ångestsyndrom att skriva ner sina känslor på ett sätt som hjälper till att bearbeta dem.

Någon som går igenom kognitiv beteendeterapi (CBT) för social ångestsyndrom kan till och med använda journalen för att hjälpa till att registrera negativa tankar och hur de hanterades. Detta kan också göras som en del av ett självhjälpsprogram för ångest.

Mer

6 - Biljetter

Biljetter till ett evenemang kan vara en bra present till någon med social ångestsyndrom. Getty / Science Photo Library / KTS Design

Köper du någon som du vet bra? Överväg att ge biljetter till teatern eller en konsert och sedan gå med den personen. Biljett gåvor är ett enkelt sätt att göra planer med någon som annars skulle hitta en ursäkt för att inte gå. Var noga med att kolla med någon som känner personen för att se till att du inte dubbelbokar sitt schema.

7 - Stressboll

En stressboll kan hjälpa till att lindra ångest. Getty / WestEnd61

Stressbollen är en potentiell presentidé för en kollega med social ångestsyndrom. Krama en stresskula kan bidra till att lindra ångest som annars skulle byggas upp under hela arbetsdagen.

8 - Kamomillte

Kamille te kan lugna social ångest. Getty / Tetra Images

Om personen på din lista är en tedrikker, överväga att ge en presentkorg med kamomillte .

I allmänhet har det inte varit tillräckligt med forskning om hur exakt kamomill fungerar för att lugna dig ner. Ett par inledande studier 2009 och 2012 visade dock att det kan vara till hjälp för depression och generaliserad ångestsyndrom (GAD). Mer forskning behövs för att bestämma dess effekter för social ångestsyndrom.

9 - Stress Relief Games

Getty / Alicia Llop

Spel som kräver koncentration och tanke kan hjälpa till att ta sig av med ångest. Korsord eller Sudoku böcker är en stor strumpbyxa eller gåva till en kollega. Påpeka hur du har använt liknande böcker tidigare eller haft glädje att spela dessa typer av spel; du kan hitta en gemensam grund för att starta en konversation.

10 - Relax CD-skivor

Getty / Lawrence Manning

Du har förmodligen hört talas om generella avkopplings-CD-skivor som har ljud från regnskogen eller havet. Avkopplings-CD-skivor för social ångestsyndrom kan också inkludera de som främjar hypnoterapi , guidad bildvisning , progressiv muskelavslappning eller lugnande musik. Dessa metoder införlivas ofta tillsammans med terapi för att hjälpa personer med ångest att lära sig att sakta ner andningen och hjärtfrekvensen.

11 - Ett ord från

Välj presenter som visar omtanke och respekt för personens ångest. Den bästa presenten visar dig att du bryr dig och förstår vad den personen upplever - men att du också hoppas på en tid när den ångest personen känner är nedsatt (och kanske hoppas hjälpa honom eller henne längs den vägen).

> Källor:

> Amsterdam JD, Li Y, Soeller I, Rockwell K, Mao JJ, Shults J. En randomiserad, dubbelblind, placebokontrollerad studie av oral extraktbehandling av matricaria recutita (kamomill) för generaliserad ångestsyndrom. J Clin Psychopharmacol . 2009; 29 (4): 378-382.

> Amsterdam JD, Shults J, Soeller I, Mao JJ, Rockwell K, Newberg AB. Kamille (Matricaria recutita) kan ge antidepressiv aktivitet i oroliga, deprimerade människor: en undersökande studie. Altern Ther Health Med . 2012; 18 (5): 44-49.