10 saker att sluta göra när du slutar röka

1 - Var inte otålig

Stockbyte / Getty Images

Vi vill alla att detta slutar vara att sluta - den som håller oss en livstid. Vi letar efter permanent frihet från nikotinberoende när vi stubar ut den sista cigaretten och signalerar början av rökningstoppet - även om de flesta av oss tvivlar på vår förmåga att lyckas på lång sikt.

Med lite utbildning om vad vi kan förvänta oss när vi slutar röka och några verktyg för att hjälpa oss tillsammans, kan vi alla hitta den frihet vi drömmer så mycket av, ett liv som inte längre innehåller tankar om rökning eller den minsta twinge av önskan om en cigarett .

Missuppfattningar om arten av nikotinberoende och processen med att sluta tobaks kan innebära rökare som försöker sluta misslyckas. Bygg ett starkt slutprogram genom att utbilda dig själv om vad du kan förvänta dig när du slutar röka.

Att lära sig om vanliga fallgropar sätter dig i bästa läge för att undvika dem och slutligen bli rökfria.

Otålighet

Det är en naturlig tendens att sluta röka och förväntar sig att vara över den inom en månad. Det skulle vara trevligt (väldigt trevligt!), Men det fungerar inte så.

Rökningstopp är en process, inte en händelse.

När vi slutar röka släpper vi av en vana som de flesta av oss har bära i många år, om inte alla våra vuxna liv. Det är bara rättvist att förvänta sig att bryta ner de gamla föreningarna som bundet oss till att röka och ersätta dem med nya, friskare vanor tar lite tid.

Luta dig tillbaka, koppla av och tänka på tid som en av dina bästa sluta kompisar. Ju mer tid du lägger mellan dig och den sista cigaretten du rökt desto starkare blir du. Ha tålamod med dig själv och med processen.

2 - Oroa dig inte om framtiden

iStockphoto

Nikotinuttag spelar sinnen med oss ​​tidigt i rökningstopp. Vi tänker på att röka hela tiden, och vi oroar oss för att vi alltid kommer att sakna våra cigaretter. Det kallas " junkie thinking ", och vi går igenom en viss del av det när vi återhämtar oss från nikotinberoende. För den nya quitteren kan det vara förlamande att tänka på att aldrig tända en annan cigarett. Tankar om detta, om de lämnas okontrollerade, kan lätt leda till ett återfall av rökning.

Om du befinner dig i panik om din rökfria framtid drar du ut den genom att bara fokusera din uppmärksamhet på den dag du har framför dig. Det krävs övning och tålamod att stanna här och nu, men det kan göras, och det är ett bra sätt att behålla kontrollen över ditt slutprogram. Det är sanningen att idag är din kraft att påverka förändringen i ditt liv, och alltid kommer att bli. Du kan inte göra något om vad som hände igår, eller om vad som än kommer imorgon, men du kan säkert kontrollera idag.

Det var inte förrän jag slutade röka att jag lärde mig att verkligen vara närvarande i mitt liv. Det var ett värdefullt verktyg för min resa genom rökning, och jag anser att det är en bestående fördel som jag har kommit fram med mig ur återhämtningsprocessen.

Vi spenderar alla så mycket tid i det förflutna eller i framtiden, medan dagens nuvarande stunder går obemärkt. Nästa gång ditt sinne vandrar framåt eller bakåt, dra medvetet dig av det genom att minska din uppmärksamhet till de ögonblick du lever just nu.

3 - Var inte negativ

Bild © Stockxpert

Det har sagts att den genomsnittliga personen har cirka 66 000 tankar på en viss dag och att två tredjedelar av dem är negativa. Det kommer förmodligen inte som någon överraskning att vi strävar efter många av de negativa tankarna direkt på oss själva. Inse det, vi är nästan alltid våra egna värsta kritiker.

Börja uppmärksamma dina tankar och förbanna de som inte tjänar dina bästa intressen. Var snäll mot dig själv och sluta beklaga saker du inte kan förändra, till exempel de år du brukade röka. Titta på försök som inte avslutats, inte som misslyckanden, men som erfarenheter du kan lära av. Tänk på alla positiva förändringar du skapar i ditt liv genom att sluta tobak nu, och kom ihåg att använda dagens värde till din fördel.

Framgångsrikt långsiktigt upphörande börjar alltid med våra tankar. Håll ögonen på priset och utveckla en tacksam inställning. Vi har ett sätt att tro på vad vi säger om oss om och om igen, så foder inte dig själv negativ. Bekräfta de förändringar du arbetar för att skapa i ditt liv, och åtgärden kommer att följa lättare.

4 - Förgäva inte dig själv

iStockphoto

Tidig rökavbrott är en tid då du bör vara extra försiktig för att säkerställa att alla dina fysiska behov är uppfyllda. Följande lista med tips kommer att hjälpa dig att återta nikotinuttaget bekvämare:

Att ta hand om din kropp, speciellt när du flyttar genom tidigt upphörande, hjälper dig att minimera obehag av nikotinuttag. Och kom ihåg, medan nikotinuttaget kanske inte är en smärtfri upplevelse, det är en tillfällig återhämtningsfas som vi alla måste gå igenom för att komma igenom.

5 - Drick inte alkohol

Bild © Stockxpert

Jag behöver nog inte säga att alkohol och tobak går hand i hand. Nya quitters är ömma. Att sätta dig i en social miljö där du är frestad att dricka alkohol för tidigt efter att du har slutat kan vara farlig. Rusa inte på det. Tiden kommer när du kan ta en drink utan att det utlöser trangen att röka, men förvänta dig inte att det ligger inom den första månaden, eller kanske även de första månaderna.

Vi är alla lite annorlunda i hur vi går igenom processen att sparka nikotinberoende, så slappna av alla förutbestämda uppfattningar du kan ha om hur länge återhämtningen ska ta. I stället fokusera på din egen situation. Om det finns ett engagemang som kommer upp som involverar alkohol och du känner dig nervös, ta det som en signal för att fortsätta med försiktighet. Överväg att skjuta upp tills du känner dig starkare. Och om det inte är ett alternativ, ta reda på en plan i förväg för hur du ska hantera händelsen rökfri.

Det är ingen överdrift att du arbetar hårt för att rädda ditt liv genom att sluta röka, så sluta den uppmärksamhet det förtjänar. Håll ditt slutprogram i den övre delen av listan över prioriteringar så länge det behövs. Du bör göra vad du behöver göra för att behålla din smobriety - period.

6 - Överdriv det inte

iStockphoto

Vi har pratat om att ta hand om att inte försumma vår fysiska hälsa medan vi går genom nikotinavtryck, men vårt känslomässiga välbefinnande är lika viktigt. Stress och ilska är förmodligen de två största rökningstriggarna vi står inför, och de kan bygga upp och hota våra avsluta program om vi inte är försiktiga. Tidig uppehåll skapar sin egen spänning, och det kan vara överväldigande när det paras med vardagens stress - om du släpper det.

Låt dig inte gå ner till utmattningspunkten och ta tid varje dag för att lindra stress med en aktivitet som du tycker om. Oavsett om det är dags med ensam med en bra bok, ett varmt bad eller arbeta på en hobby, tänk på detta som försäkring för ditt slutprogram, inte som tidsåtgången självisk. När du är välvilad och lugn, är du mycket bättre rustad för att möta de dagliga utmaningarna att röka avbryter presentera, så skäm bort dig lite varje dag.

7 - Ta inte dig för allvarligt

iStockphoto

Du kommer att ha dåliga dagar. Förvänta och acceptera det. Sådan är rökning, och det är livet. På de avstängda dagarna, lova att sätta dig i "ignorera läget". Med andra ord, fokusera inte på den negativa atmosfären i dina tankar. I stället gör vad du kan för att distrahera och ignorera ditt dåliga humör. Ibland är det bästa vi kan göra på vår egen väg. Våra sinnen kan göra små problem stora och skapa drama ur alla små saker när våra humör är oroliga.

När du har en dålig dag, använd det som en ursäkt för att skämma bort dig själv lite. Om allt annat misslyckas, ring det en dag tidigare än vanligt och gå och lägg dig. Nio gånger av tio kommer du att vakna känna dig 100% bättre nästa dag, och när du gör det kommer du vara tacksam för att du fortfarande är rökfri.

8 - Tveka inte att fråga om hjälp

Bild © iStockphoto

Statistik visar att personer som slutat röka med ett hälsosamt stödsystem på plats har en mycket högre grad av långsiktig framgång med rökningstopp. Förutom det stöd du kan få från vänner och familj, överväga att lägga till lite online support till ditt avsluta program. Rökningstoppforumet här erbjuder några av de bästa stöd som Internet har att erbjuda. Omger dig med likasinnade människor som vet exakt vad du går igenom är värt sin vikt i guld.

9 - Tror inte att du kan röka "bara en" cigarett

iStockphoto

När det gäller rökning, finns det ingen sådan sak som bara en cigarett. De reser i förpackningar.

Många ett bra slut program har gått vilse för att kunna styra våra rökvanor. Falla inte för det. Det enda sättet att behålla odjuret är att hålla nikotin ur ditt system. Om du bestämmer dig för att fortsätta och röka bara en cigarett, eller bara en natt, är chansen att du kommer tillbaka till slaveriet att nikotinberoende är kortfattat. Du kan även hitta dig själv att röka mer än du brukade.

Precis som framgång med rökavbrott börjar i sinnet, det gör också en rökning återfall. Alltid. Om ohälsosamma tankar om rökning kommer upp, och du kan inte skaka dem, är det dags att förnya din beslutsamhet.

10 - Glöm inte varför du ville sluta

Stockxpert

Du slutade röka av en anledning. Förmodligen flera. Låt inte tid och avstånd från vana molnet ditt tänkande. Håll ditt minne grönt genom att granska dina skäl för att sluta ofta. De kommer aldrig att bli mindre sanna när tiden går, men de kan känna sig mindre brådskande om du inte är försiktig.

Rökningstopp är en resa. Ta det en enkel dag i taget, och du kommer att upptäcka att det som började som en svår uppgift snart blir en trevlig utmaning.