Varför återkommer folk efter år av att inte röka?

En ny ex-rökare frågar:

Jag har en skrikande rädsla för att jag inte kan skaka. Jag är stabil i mitt slut just nu men missbrukaren i mig säger att 5,6,7 eller 10 år från nu kommer jag bara att hämta vanan igen så vad är meningen med att fira det faktum att jag " Jag är inte rökare nu? Är jag dömd att misslyckas så småningom? Jag känner till människor som har börjat röka igen efter år av att avstå från att rösta. Det skrämmer mig.

***

De flesta av oss känner till någon som hade ett återfall av rökning år efter att ha slutat. På ytan är det skrämmande för dem som arbetar hårt för att slå nikotinberoende . På ytan känns det som att rökning är ett otäckt monster som följer oss för evigt och väntar på att slå ut när vi är minst misstänkta. Det är inte hur det fungerar men. Återfall händer aldrig ut ur det blåa, trots att folk ofta tycker att det gör det.

Nyckeln till varaktig frihet från denna missbruk ligger i att ändra ditt förhållande till rökning . Om du slutar röka med ren viljestyrka och tro på någonstans bakom dig att du gör ett offer genom att göra det, ställer du scenen för ett eventuellt återfall.

Emotionellt tror vi att vi ger upp något bra när vi tänker på att offra. Det är det budskap som hjärnan får, och det är inte en korrekt eller hälsosam. Du kan kanske avstå från åren och åren, men om du tror att offeret ligger, kommer du att finna dig själv att missa rökning och tänka på det som en lösning när tiderna av stress eller andra potentiella triggare kommer med.

Men om du gör det arbete som behövs för att ändra hur du tänker på din rökavgift, hittar du din frihet, och du behöver inte kämpa för att behålla den.

Det är allt bra och bra säger du förmodligen, men hur man gör den förändringen?

Var en svamp

Alla rökare vet att rökning är dålig. Vi vet alla att det orsakar emfysem, lungcancer och tusen andra sjukdomar .

För att fortsätta röka inför denna hårda verklighet hade vi alla sätt att avdela vår vana. Annars skulle rökning ha orsakat så mycket rädsla och obehag, vi skulle inte ha kunnat fortsätta göra det.

Vi skulle berätta för oss att vi hade år innan vi behövde oroa oss. Vi skulle rationalisera att rökning ljus cigaretter var bättre för vår hälsa. Vi skulle säga att rökningssjukdom händer med andra människor, inte oss. Vi hade hundra sätt att rationalisera rökning.

Så småningom är rökskärmen så tunn att vågorna spetsar i andra riktningen. Det är vanligtvis när folk bestämmer sig för att göra det nödvändiga arbetet att sluta. När det händer är det dags att ta en titt på alla problem som rör rökning. Att lära sig allt du kan om farorna och vad du kan förvänta dig när du slutar kommer att gå långt för att hjälpa dig att börja göra den permanenta inställningsförändringen som vi pratar om.

Utbildning är en viktig del av processen som kommer att frigöra dig från den här mördaren av en missbruk. Var en svamp och njut av allt du kan hitta om att röka / sluta.

Attitydförändring

En bra attityd hjälper oss mer än en dålig attityd. Det finns dock mer än bara positivt tänkande.

Att verkligen ändra din inställning när det gäller återhämtning från nikotinberoende innebär omskolning av hur du tänker. För de flesta av oss innebär det medvetet arbete och gott om övning.

Börja med att ägna stor uppmärksamhet åt de bokstavligen tusentals tankar som dagligen flyter genom ditt sinne. Fånga negativa tankar när de uppstår och förändra eller "omskolla" dem på plats. Du kanske inte tror vad du berättar för dig själv först, men gör det ändå. En av de härliga sakerna om hur våra sinnen fungerar är att vi tenderar att tro vad vi säger oss själva. Dra nytta av det och mata dig själv en stadig kost med exakt information om rökningens verklighet.

Romantisera inte cigaretter. De erbjuder inte dig något av värde.

Så, till exempel, om du tycker något om:

Jag kan lika gärna ge upp. Jag har varit rökfri i flera månader nu och jag saknar fortfarande rökning då och då. Jag kommer aldrig vara fri från cigaretter.

Säg till dig själv:

Jag måste vara tålmodig med mig själv . Jag röktade länge och det omprogrammerade hundratals föreningar till att röka jag byggt upp sker inte över natten. Jag vet att begär är tecken på helande.

Eller, om du tror:

Rökning gjorde livet roligare. Det slappna av mig och hjälpte mig att hantera stress.

Säg till dig själv:

Rökning dödade mig långsamt. Narkotikamissbruk hjälpte inte riktigt med stress - det skapade faktiskt det mesta av den ångest jag kände. Rökning lättade bara det fysiska avbrottet jag upplevde när nikotinnivån i min blodflöde sjönk. När jag har blivit återhämtad kan jag klara mig så mycket bättre utan att röka än jag någonsin gjorde med det.

Att ändra sättet vi tror är inte ett mirakel som bara händer för oss. Vi gör jobbet för att göra förändringarna genom att uppmärksamma felaktiga tankar och göra lämpliga justeringar. Om du märker att din attityd gör ett skifte till det värre, är det här sättet att dra tillbaka det igen.

Var tålamod med dig själv och låt dig ta det tid du behöver för att läka av denna missbruk. När du går igenom det första året har du upplevt de flesta situationerna i det vanliga vardagslivet som utlöser tankar om att röka. En gång inför dessa triggers förlorar makt. Allt detta tar tid och övning.

Du är i förarsätet med ditt slutprogram. Våra handlingar ligger alltid inom vår kontroll. Gör jobbet för att ändra ditt förhållande med rökning och du kommer att hitta frisläppandet från behovet av att röka som du vill ha så illa.