Hantera de fysiska symptomen av panik och ångest

Att hantera svåra somatiska symptom

Alla ångeststörningar, inklusive panikstörning, medför viss grad av ångest och nervositet. Ångest är ett inre tillstånd som inkluderar känslor av rädsla, oro, rädsla, stress och ångest. För personer med panikstörning upplever effekterna av ångest typiskt på mentala, känslomässiga och till och med fysiska nivåer.

En särskilt obehaglig upplevelse av ångestrelaterade fysiska känslor kan komma i form av panikattack , det huvudsakliga symptomet på panikstörning.

Dessa attacker kännetecknas av störande fysiska känslor, såsom bröstsmärta , accelererad hjärtfrekvens, skakningar , skakningar och andfåddhet. För många paniklidare uppfattas de fysiska symptomen på panikattacker av så skrämmande och svåra att hantera.

Ångest kan bli en så vanlig del av ditt liv att du inte ens märker hur det fysiskt påverkar dig. Till exempel tenderar ångest att öka kroppslig spänning, vilket leder till täthet i specifika områden, såsom rygg, nacke och axlar. Å andra sidan kan du vara väl medveten om hur panik och ångest sätter på din kropp, men kämpar för att klara de fysiska symptomen på panikstörning. Lyckligtvis finns det några steg du kan ta för att hantera dina svåra somatiska symtom. Nedan listas sätt att hantera de fysiska symptomen av panik och ångest :

Ändra dig

En del av rädslan och obehag i samband med de fysiska symtomen på panikstörning orsakas av sina tankar.

När du till exempel känner ångestrelaterade symtom på överdriven svettning, darrande eller kvävningsförnimmelser kan en paniklidare bli rädd att han kommer att förlora kontrollen eller att andra dömmer sina reaktioner. Under en panikattack kan en person känna sig rädd för konsekvenserna av de fysiska symptomen och frukta att det kommer att leda till en medicinsk nödsituation.

Sådan rädsla ökar bara sin känsla av ångest, vilket möjligen orsakar mer intensiv panik och ångest.

Ett sätt att effektivt hantera dina fysiska symptom är att arbeta med hur du svarar på dem. Självreflektion, som journaling eller humör och ångestspårning kan hjälpa dig att utforska dina automatiska reaktioner på dina symtom och bestämma sätt att byta dem. Bekräftelser är ett annat sätt du kan arbeta för att flytta dina tankar. Till exempel, om fysiska symptom brukar leda till störande tankar, till exempel "jag kommer att förlora kontroll" eller "alla kan se hur nervös jag är", använd bekräftelser som "jag är okej" min ångest "eller" Dessa fysiska känslor kommer snart att gå "för att motverka dina negativa tankar.

Läs mer:

Ta hand om din kropp

Studier har visat att näring och motion kan påverka din erfarenhet av panikstörningssymtom. För att bättre hantera de fysiska symptomen av panik och ångest bör du överväga att göra några hälsosamma livsstilsförändringar. Till exempel kan en överflöd av vissa livsmedel och ämnen, inklusive koffein och socker, förvärra känslor av ångest. Medan motion kan hjälpa till att lindra stress och spänning som känns i hela kroppen, öka energinivåerna och förbättra humöret.

Dessutom kan stressreducerande avslappningsövningar, som yoga och meditation, hjälpa dig att lära dig hur man kontrollerar kroppsförnimmelserna och förbli lugn i ansiktet av ångest.

Läs mer:

Ta medvetenheten någon annanstans

När fysiska symptom blir överväldigande kan det hjälpa till att anpassa ditt fokus till trevligare aktiviteter. När ängsliga fysiska känslor stiger, försök omdirigera din uppmärksamhet till något annat. Tänk på vilka aktiviteter du tycker om och kan snabbt ändra ditt fokus.

Till exempel kan du bestämma dig för att ringa upp en betrodd älskad, engagera sig i några sträckor, öva med medvetenhet, titta på en film eller lyssna på lite lugnande musik. Oavsett vilken verksamhet du väljer, är det dags att kanalisera din överdriven energi till något som du tycker är roligt och lugnande.

Läs mer:

Söker Behandling

Om du upplever de fysiska symptomen på panikstörning, panikattacker och ångest är det viktigt att söka hjälp. En läkare eller annan kvalificerad psykisk specialist kommer att kunna hjälpa dig att hantera dina fysiska symptom. Behandling kommer att innebära att få rätt diagnos, delta i en behandlingsplan och följa upp din doktors rekommendationer. Genom att få den hjälp du behöver kan du förutse hur du effektivt hanterar de fysiska symptomen på panik och ångest.

Läs mer: