10 saker att sluta göra för att förbättra din hälsa

Sluta göra dessa saker och förbättra din hälsa

Om du lider av hälsofrågor eller helt enkelt vill förbättra ett område av din hälsa, finns det förmodligen beteenden som du gör som står i din väg. Vi pratar mycket om de saker som vi ska göra för optimal hälsa och välbefinnande, men vi pratar inte lika mycket om de saker vi behöver sluta göra .

Ibland är dessa beteenden helt enkelt saker som du gör som kommer i vägen för framgång, som

Andra gånger kanske du tycker att du gör saker som

Oavsett vad beteendet, känner igen vad du gör som hämmar din hälsa och välbefinnande.

För att ta itu med detta problem sätter författare från olika delar av varandra sin egen "Top 10 List" av saker att sluta göra. Följ dessa tips, och du kommer att ha en guide med mer än 300 saker att sluta göra för att börja förbättra din hälsa idag.

missbruk

Hjälp någon att övervinna deras missbruk. Lindley Battle / Getty Images

Du kanske tror att det är uppenbart vad du behöver sluta göra om du har en missbruk. helt enkelt stoppa det beroendeframkallande beteendet. Sanningen är att det finns många relaterade saker som du gör, eller att någon annan kan göra för dig, som bidrar till problem att övervinna en missbruk . Ta reda på vad dessa beteenden är så att du kan sluta göra dem.

10 saker att sluta göra om du har en beroendeframkallande personlighet

10 saker att sluta göra om du älskar en alkoholistisk

10 saker att sluta göra när du slutar röka

Ben, leder och muskler

Arbeta med att hantera din kroniska smärta bättre. Yuri_Arcurs / Getty Images

Om du lider av ben, muskler eller ledsmärta, är det ibland svårt att veta hur svårt du kan driva dig själv. Det blir också lätt att börja skylla eller kritisera dig själv.

Läs mer om dessa och andra kontraproduktiva beteenden när du lider av ryggvärk, artrit, kronisk trötthetssyndrom eller fibromyalgi.

• 10 saker att sluta göra om du har låg ryggsmärta : Ryggsmärta är inte kul. Sluta göra dessa saker och istället fokusera på korrekt hållning och övningar som hjälper till att stärka ryggen.

• 10 saker att sluta göra för dig själv om du har artrit: Om du har artrit har du förmodligen en tendens att antingen överdriva det eller undergrava det. Lär dig istället att ta fart på dig själv.

• 10 saker att sluta göra för dig själv om du har fibromyalgi eller kronisk trötthetssyndrom

Hjärnan och nervsystemet

Alzheimers kan också vara svårt på vårdgivaren. Thanasis Zovoilis / Getty Images

Oavsett om du lider av Alzheimers själv eller är vårdgivare för någon som har syndromet, vet du hur man kan hantera hur svårt det är att klara sig dagligen.

• 10 saker att sluta göra om du är vårdgivare för någon med Alzheimers: Att vara vårdgivare för någon med Alzheimers kommer med sin egen uppsättning utmaningar. Kör du tom och försummar andra områden i ditt liv?

cancer

Cancer kan vara en svår diagnos att ta emot. Hero Images / Getty Images

En cancerdiagnos kan göra att du känner dig rädd och ensam. Du kanske frågar "varför jag" och känner att du inte kan fråga andra om hjälp.

• 10 saker att sluta göra om du har cancer: En diagnos av cancer kan betyda många saker. Din kost kan lida på grund av aptitförlust. Du kanske känner dig ensam och rädd för att be om hjälp. Du kanske också frågar varför detta hände med dig.

• 10 saker att sluta göra om du har kolonkreft: Om du har diagnostiserats med koloncancer, är rökning, chargerande kött och att göra ohälsosamma mat och dryck val nej-nej.

• 10 saker att sluta göra om du har bröstcancer: Sluta försöka vara superkvinna, sluta vara passiv om din behandling och sluta låta diagnosen definiera dig.

• 10 saker att sluta göra om du har lungcancer: saker att sluta göra om du har lungcancer inkluderar att gå ensam, tolerera smärta och stressa ut över de små sakerna .

Digestive Health

Foto © Microsoft. Foto © Microsoft

Matsmältningshälsoproblem är inte bara smärtsamma och livsförändrande, men de kan vara svåra att prata med andra människor. Om du har ett matsmältningshälsoproblem, som celiac sjukdom eller irritabel tarmsyndrom (IBS) finns det saker du kan sluta göra som förbättrar din hälsa och välbefinnande.

• 10 saker att sluta göra om du inte kan äta Gluten: Att ha glutenkänslighet kan göra dig rädd för att prova nya matar, äta ute och resa. Du kanske också befinner dig i förnekelse att en mat har gjort dig sjuk. speciellt när det är en du verkligen gillar!

• 10 saker att sluta göra när du har IBS: Irritabelt tarmsyndrom (IBS) tar med sig en unik uppsättning utmaningar; du kan känna dig generad för att berätta för andra om ditt problem eller undvika aktiviteter på grund av dina symtom. Avkopplingsövningar kan hjälpa till att lugna din ångest.

förbättringar

Foto © Microsoft. Foto © Microsoft

Om du letar efter att förbättra en aspekt av din kropp genom plastikkirurgi, är det viktigt att undvika fallgroparna som kan överensstämma med upplevelsen.

• 10 saker att sluta göra om du tar hänsyn till plastikkirurgi: Till exempel, sluta ha orealistiska förväntningar och vara rädd för att ställa frågor från plastikkirurg.

Träning

Foto © Microsoft. Foto © Microsoft

Övning är viktigt för att hålla din kropp frisk. Oavsett om du är en vandrare, en löpare, en yogi eller träna en annan sport, se till att du inte engagerar sig i beteenden som saboterar din framgång.

• 10 saker att sluta göra om du vill gå ner i vikt: Om du vill gå ner i vikt genom att gå, sluta hitta ursäkter att inte gå och tänka att du bränner mer kalorier än du verkligen är och äter som om du bara gick ett maraton .

• 10 saker löpare ska sluta göra: sluta använda fela skor, ignorera smärta och hoppa över uppvärmningen.

• 10 saker att sluta göra för dig själv i yogaklass: Yoga är populärt som ett sätt att lugna sinnet och sträcka och stärka kroppen. Under klassen finns många beteenden du kanske vill sluta, inklusive att jämföra dig med andra.

• 10 saker att sluta göra när du tränar med vikter: Sluta undvika uppvärmningen, träna med dålig form och lyft med en krökt rygg.

Sjukvård

Foto © Microsoft. Foto © Microsoft

Patient empowerment innebär att vara proaktiv och ta hand om din hälso- och sjukvård.

• 10 saker att sluta göra om du vill vara en bemyndigad patient: Om du vill vara en bemyndigad patient, sluta acceptera läkarens order utan diskussion, ta receptbelagda läkemedel utan noggrann granskning och tänk att du kan gå på egen hand utan hjälp av en vän , familjemedlem eller patientförespråkare.

Mental hälsa

Foto © Microsoft. Foto © Microsoft

Psykiska störningar är svåra både på dem som lider och de människor som är i sina liv.

10 saker att sluta göra om du har en ätstörning: Om du lider av en ätstörning vet du förmodligen vad du ska göra, men vad ska du inte göra?

10 saker att sluta göra om din tonåring har en ätstörning: Om din tonåring lider av en ätstörning, sluta kritisera ditt eget utseende.

10 saker att inte göra om du, en vän eller en älskad har bipolär sjukdom: en lista över saker som inte ska göras om du har bipolär sjukdom eller är förälder, vän, älskad eller familjemedlem till någon med sjukdomen . Tror du att du kanske har bipolär sjukdom ? Göm inte symtom från din läkare eftersom din diagnos kanske saknas .

10 saker att sluta göra för dig själv om du har en social ångestsyndrom: Om du lider av social ångestsyndrom kan det vara alltför lätt att hålla det hemligt, tro att du är ensam och inte få hjälp .

10 saker att sluta göra om du har en älskad person med social ångestsyndrom: Om någon som du älskar har social ångestsyndrom, sluta placera skyll, vara alltför kritisk och förutsatt att du vet vad den personen behöver från dig.

Thyroid

Foto © Microsoft. Foto © Microsoft

Om du lider av sköldkörteln är det många saker som du inte bör göra förutom de saker du borde göra.

• 10 saker som en sköldkörtelpatient borde aldrig göra: Sluta prata med din läkare som att hon är din vän, gömmer det faktum att du tar oskriven medicinering och antar att alla dina symtom är relaterade till din sköldkörtel.

Klicka på knappen "Nästa" för att läsa om vad du ska sluta göra för att förbättra din hälsa när det gäller: Graviditet, Sexuell hälsa, Hudhälsa, Viktminskning och välbefinnande.

Graviditet

Foto © Microsoft. Foto © Microsoft

De födda åren kan vara en glädje för vissa och en stressig, utmanande och känslomässigt svår tid för andra. Om du behandlar infertilitet eller klarar av graviditetstiden, är det här några saker att sluta göra med dig själv.

• 10 saker att sluta göra om du är fertilitet utmanad: infertilitet kan ta sin avgift på dig personligen såväl som din relation. Saker att sluta göra är att basera din egen värdighet på din fertilitet, vänta på att leva livet som en familj och försöka klara sig själv.

• 10 saker att sluta göra om du vill stödja någon med infertilitet: Om du känner någon med fertilitetsproblem kanske du inte är säker på hur du ska hantera situationen, särskilt om du är gravid eller har barn. Känslighet och empati är viktiga; så vet du de saker du borde sluta säga eller göra.

• 10 saker att sluta göra för dig själv efter ett graviditetsförlust: missfall och graviditetstab är svåra nog utan att du lägger på saker som att skylla dig själv, försöka klara dig själv och oroa dig för vad andra tycker om.

Sexuell hälsa

Foto © Microsoft. Foto © Microsoft

Oavsett om du är orolig över att du är överviktig eller oroad över att få en sexuellt överförbar sjukdom, finns det en rad olika beteenden som du kan sluta göra för att förbättra din sexuella hälsa.

• 10 saker att sluta göra om du vill ha effektiv födelsekontroll: Om du vill ha effektiv preventivmedel, sluta sluta prata om det med din partner och lita på din partner för preventivmedel.

• 10 saker att sluta göra om du vill förbättra din sexuell hälsa: Låter du kön när du inte tänkte? Antag att någon är "säker" eftersom de är rena och väl klädda?

Hudhälsa

Foto © Microsoft. Foto © Microsoft

Acne är inte kul. Samtidigt kan du göra det värre med några av de saker du gör för att försöka göra det bättre.

• 10 saker att sluta göra när du har akne: Om du lider av akne kan du göra saker som att skylla dig själv, överrätta din hud eller slösa bort pengar på "mirakelkurer". Dessa och andra beteenden fixar inte din akne, så du kan också sluta göra dem.

Viktminskning

Foto © Microsoft. Foto © Microsoft

Oavsett om du försöker gå ner i vikt själv, ha ett barn som är överviktigt, eller försöker ut en specialdiet som lågkarbid, finns det några saker du inte borde göra.

• 10 saker att sluta göra om du vill gå ner i vikt: kan bara inte hitta tid att träna? Anslöt sig till gymmet men spenderar mer tid på att trivas än att träna? Om det här är du, är det viktigt att känna igen de saker som du gör som saboterar dina viktminskningsinsatser.

• 10 saker att sluta göra om ditt barn är överviktigt: Vad ska du sluta göra om ditt barn är överviktigt? Till att börja med, sluta använda mat som belöning och sluta möjliggöra stillasittande beteende.

• 10 saker att sluta göra på en diet med lågt karbid: Om du har en låg carb-diet, sluta dricka söta drycker, vara rädd för att äta fett och låt din måltidsplanering bli tråkig och repetitiv.

Välbefinnande

Foto © Microsoft. Foto © Microsoft

Om du vill förbättra din allmänna hälsa och välbefinnande, sluta göra saker som bidrar till stress eller som kan förkorta din livslängd.

• 10 saker att sluta göra om du vill leva längre: Sluta göra saker som att äta snabbmat, röka och inte få tillräckligt med motion. Att släppa ilska och hålla sig socialt kan också betyda ett längre liv.

10 saker att sluta göra om du är stressad: Om du känner dig stressad kan det vara lätt att glida i dåliga vanor . Men om du vill klara av stress är det viktigt att sluta göra saker som att drunkna , inte få tillräckligt med sömn och överbelasta ditt schema .